Viitorul SUV de la SsangYong se va numi Torres. Acesta va oferi și o versiune electrică

Autor: Mihai Morcovescu 21 mai 2022 Știri auto

Producătorul de automobile sud-coreean SsangYong a publicat un nou set de schițe de design cu viitorului său SUV. Acesta se va numi Torres și va primi un grup motopropulsor prietenos cu mediul înconjurător. Pe final de 2023, în Europa va sosi o versiune pur electrică.

Noul SsangYong Torres electric va sosi în 2023

La jumătatea anului trecut, coreenii de la SsangYong dezvăluia primele schițe de design ale unui nou SUV. Coreenii spuneau atunci că viitorul model va introduce noul limbaj de design al mărcii coreene, denumit „Powered by Toughness”.

Cunoscut la acel moment sub numele de cod J100, SUV-ul a primit în mod oficial un nume. El a fost botezat Torres după numele Parcului Național „Torres del Paine” din Patagonia (Chile).

Conform primelor informații, noul Torres va fi poziționat în gamă între Korando (4,45 metri) și Rexton (4,85 metri). Practic, vorbim despre succesorul lui Kyron, care a fost produs până în 2014, și care a lăsat acest gol în gama coreenilor.

Din punct de vedere estetic, Torres se deosebește clar de modelele SsangYong de până acum. Noul SUV va primi o grilă frontală care te trimite cu gândul la un model Jeep, în timp ce farurile sunt subțiri și au o nouă semnătură LED. Prizele de aer proeminente completează look-ul robust de off-roader.

La spate se remarcă hayon-ul cu deschidere pe orizontală. De fapt, având în vedere amplasarea mânerului, este vorba mai degrabă despre o portieră în loc de un hayon convențional. De asemenea, viitorul SUV va avea aripi evazate, geamurile dreptunghiulare și elemente de protecție metalice. De asemenea, se observă într-una dintre poze ceea ce pare a fi o „tavă” multifuncțională. Aceasta amintește de același accesoriu de pe Land Rover Defender și pare să fie integrată în montantul C.

SsangYong vrea să își consolideze poziția de brand de SUV-uri care răspunde nevoilor clienților. În plus, coreenii spun că vor folosi sisteme de propulsie prietenoase cu mediul înconjurător.

Noul SsangYong Torres este programat să intre în producția de masă. Listele de pre-comenzi vor fi deschise în luna iunie pentru piața locală. Pentru piața europeană va exista o versiune pur electrică, ce va fi lansată spre sfârșitul anului 2023.

Sursa: SsangYong

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SsangYong


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide