Vești bune pentru posesorii de mașini electrice

Autor: George Cristea 31 iul. 2020 Știri auto
Vești bune pentru posesorii de mașini electrice

Vești bune pentru posesorii de mașini electrice: în curând, aceștia vor putea parcurge fără probleme distanța dintre București și Chișinău. Întregul traseu urmează să fie acoperit cu stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice.

Chiar dacă Moldova mai are mult până când va fi conectată cu restul țării printr-o autostradă sau drum expres, se află în avangarda mobilității. Cei de la Kaufland au marcat pe hartă punctele unde vor instala viitoarele stații de încărcare rapidă, iar noua rețea va permite unei mașini electrice să ruleze de la București la Chișinău fără ca șoferul acestuia să-și facă griji privind autonomia.

Posesorii de mașini electrice vor putea ajunge de la București la Chișinău

Noua rută va oferi peste 500 km ce pot fi parcurşi responsabil şi va trece prin Bucureşti (Bulevardul Theodor Pallady, nr. 51), Buzău (str. Frăsinet, nr. 15), Focşani (Bulevardul Brăilei 102), Bacău (str. Narciselor, nr. 17), Iaşi – în parteneriat cu Renovatio (str. Teodor Râşcanu, nr. 6A) şi, în final, Chişinău.

Staţiile sunt tip Fast Charge şi vor oferi încărcare rapidă prin trei tipuri de prize: CCS şi ChaDeMo (DC până la 50 KW), cât şi încărcare normală cu priză Type 2 (AC până la 22 KW).

Toate aceste staţii de încărcare vor fi compatibile cu tipurile actuale de automobile 100% electrice, precum şi cu cele Plug-in Hybrid. Acestea sunt operate exclusiv de Kaufland şi sunt puse la dispoziţia clienţilor săi în mod gratuit, cu respectarea unor condiţii, din dorinţa de a susţine transportul eco.

Conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA), în anul 2019, creşterea segmentului de autoturisme electrice a fost de 150,3%, de 2,5 ori mai mult decât în 2018. La nivelul anului 2020, în primul semestru, vânzările de autoturisme „verzi” noi s-au majorat cu 2,7%, până la 2.889 de unităţi, faţă de 2.813 exemplare înregistrate în aceeaşi perioadă din anul anterior. De asemenea, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale s-a situat, în intervalul ianuarie – iunie 2020 la 5,9%, faţă de 4%, cu un an în urmă.

În 2020 mașinile electrice au devenit și mai populare, fiind singurul segment care a înregistrat creștere în perioada de pandemie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide