Victorie pentru Simone Tempestini în Norvegia. Urmează etapa europeană din Suedia

Autor: ProMotor 11 iun. 2024 Știri auto
Victorie pentru Simone Tempestini în Norvegia. Urmează etapa europeană din Suedia

Simone Tempestini, a obținut a treia victorie într-o lună după ce s-a impus la finalul săptămânii și în Norvegia, iar joi va lua startul într-o nouă etapă din Campionatul European de Raliuri, în Norvegia.

La numai câteva zile după succesul de la Raliul Maramureșului, care l-a readus în lupta pentru al nouălea titlu pe plan intern, Tempestini a plecat spre Norvegia, acolo unde a avut parte de un raliu de pregătire a etapei europene de pe macadamul din Suedia.

Tempestini a fost mai rapid cu 18,1 secunde decât următorul clasat

“Sunt suprafațe relativ asemănătoare și m-a ajutat mult să mă reacomodez mai ales că vin după 3 raliuri desfășurate pe asfalt în care am pilotat Porsche. Sunt încântat și abia aștept să înceapă etapa din Suedia”, a spus Tempestini după victoria din Scandinavia. Campionul de la Napoca Rally Academy a avut un copilot inedit în Norvegia după ce în ultimii ani a concurat doar alături de Sergiu Itu. În weekend, în dreapta sa a stat Francesca Maior. “Inițial nu aveam în plan această etapă, iar Sergiu nu a putut ajunge, dar ne reunim în Suedia”, a explicat pilotul.

Tempestini a fost mai rapid cu 18,1 secunde decât următorul clasat, Tore Frank Larsen, la capătul celor 7 probe speciale și 88 de kilometri. Joi dimineață va debuta și Raliul Suediei, a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, programată să se desfășoare exclusiv pe macadam de-a lungul a 200 de kilometri de probe speciale.

După două runde, clujeanul e pe locul 3 la general, cu 33 de puncte, grație victoriei din Ungaria, însă a absentat în Canare. Lider este francezul Mathieu Franseschi (56p), urmat de neozeelandezul Padon Hayden (36), campionul en-titre.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide