VIDEO: Acestea sunt sunetele de condus ale noului BMW i7

Autor: Cristian Gubandru acum 3 săptămâni Știri auto

BMW ne oferă o demonstrație a sunetelor emblematice ale noului BMW i7. Experiența sonoră poate fi selectată individual prin My Mode.

Noul BMW i7 electric anunţă o experienţă nouă susţinută de un univers sonor construit împreună cu compozitorul Hans ZImmer – BMW IconicSounds Electric.

Sunetele include scenariul de bun venit, semnalul ready-to-drive şi sunetele de condus pentru fiecare My Mode selectat, până la pachete sonore acustice combinate cu BMW Theatre Screen, disponibil prima dată o dată cu noul model.

Incluzând un pachet sonor exclusiv pentru Theatre Mode opţional, spectrul acustic complet al BMW IconicSounds Electric poate fi experimentat pentru prima dată în noul BMW i7.

Experienţa sonoră de la BMW i7 poate fi selectată individual prin My Modes. Pe lângă setările Personal, Sport şi Efficient, şi modurile Expressive şi Relax sunt disponibile standard. La BMW i7, fiecare dintre aceste moduri este asociat şi cu un univers sonor independent. Intensitatea şi frecvenţa sunetului de condus se bazează pe poziţia acceleraţiei şi pe situaţia de condus, creând un profil de sunet personalizat individual pentru fiecare My Mode.

Acestea sunt sunetele de condus ale noului BMW i7

Selectarea modurilor „Expressive” sau „Relax” are ca rezultat o interacţiune deosebit de intensă. Acestea oferă o experienţă individuală completă de sunet, lumini ambientale şi grafică pe ecranul central curbat BMW, modelată de starea de spirit şi de stilul de condus ale conducătorului.

„Vrem să oferim clienţilor o experienţă unică de condus şi de călătorie în BMW i7. În domeniul experienţei de utilizator, deschidem noi căi pentru a realiza acest lucru, care include şi sunetul de condus”, explică Domagoj Dukec, director BMW Design.

Prin My Modes, conducătorul poate crea o experienţă de utilizator completă, care include o gamă largă de setări ale automobilului. La BMW i7, aceasta include şi sunetul de condus. Sunetele modului „Personal” subliniază caracterul progresiv al modelului, în timp ce peisajul sonor din setarea „Sport” are o prezenţă acustică puternică şi pronunţată.

Un sunet foarte viu şi dinamic caracterizează experienţa acustică în modul „Expressive”, în timp ce un fundal de sunet extrem de relaxant este creat în modul „Relax”. Secvenţele de sunet caracteristice la pornirea şi oprirea sistemului de propulsie fac parte din BMW IconicSounds Electric, la fel ca şi sunetele care însoţesc activarea Theatre Screen opţional pentru pasagerii din spate.

Feedbackul acustic de la mişcările acceleraţiei este complet suprimat doar în modul Efficient. Datorită caracteristicilor acustice remarcabile ale noului BMW i7, liniştea rezultată în acest mod este la fel de clară şi pură ca şi experienţa sonoră intensă din celelalte moduri.

Sursa: BMW


Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide