VIDEO. Amenzi uriașe în localitatea unde se dezmembrează mașini, de lângă București

Autor: Daniel Samoilă 29 nov. 2021 Știri auto

Autoritățile au dat amenzi uriașe în localitatea de lângă București unde se dezmembrează mașini. În plus, tone de deșeuri au fost confiscate după mai multe filmări cu o dronă.

Concret, inspectorii de mediu, polițiști sau jandarmi au descoperit că în comuna Sintești, de lângă Capitală, se fac dezmembrări în aproape fiecare curte. Aceștia au descoperit într-o gospodărie și un autocar parțial dezmembrat.

Intră în Galeria FOTO

În total, Garda de Mediu, Jandermia, Poliția și Consiliul Județean Ilfov au oferit 12 amenzi în valoare totală de 350.000 de lei și au confiscat 12 tone de metal și 3 tone de cauciucuri. Și autocarul parțial dezemembrat a fost confiscat.

VIDEO

Sintești, localitatea unde se dezmembrează mașini

Potrivit digi24.ro, comuna Sintești este localitatea unde se dezmembrează toate categoriile de autovehicule, de la mașini de mici dimensiuni până la autocare. Dar oamenii nu răspund pentru acțiunilor lor, care afectează serios mediul înconjurător și calitatea aerului.

Autoritățile au confiscat tone de metale feroase, printre care și un cuptor rotativ pentru topire, 500 de kg de materiale neferoase și peste 3 tone de anvelope pregătite pentru incendiere. Acestea au fost găsite pe un câmp aflat în apropiere de Sintești.

Mai multe utilaje de la REMAT au transportat materialele confiscate către platformele de depozitare autorizate.

„Aici, toată lumea cumpără și vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă și profită de faptul că legislația actuală nu le permite autorităților să confiște mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de proveniență.

Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu răspunde pentru scurgerea uleiului de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalitățile.

Echipele mixte de control au ajuns în zonă, de la primele ore ale dimineții, și după o supraveghere a întregii zone, cu drona Consiliului Județean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deșeurile incendiate pe câmpuri”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Garda de Mediu



Comentarii
Inchide