VIDEO. Așa vor arăta viitoarele stații ale metroului din Cluj

Autor: Daniel Samoilă 23 nov. 2021 Știri auto

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a prezentat într-un video viitoarele stații ale metroului care se va construi în oraș. De asemenea, și studiul de fezabilitate a fost aprobat Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, în ziua de luni, 22 noiembrie.

Noua linie de metrou va avea 21,03 kilometri și va dispune de 19 stații. Traseul este următorul: Florești – Piața Unirii – Piața Mărăști – Muncii / Europa Unită – Depou Sopor.

Intră în Galeria FOTO

Investiția totală se ridică la peste două miliarde de euro, iar durata de realizare a investiției va fi de 128 luni.

VIDEO

Metroul din Cluj va costa peste două miliarde de euro

Primăria din Cluj-Napoca a decis să achiziționeze „metrouri ușoare”, care vor circula pe linia Floreşti- Piaţa Unirii- Piaţa Mărăşti – Bulevardul Muncii /Europa unită/Depou Sopor.

Linia de metrou va avea o capacitate de transport maximă la interval de 90 de secunde de 15.200/21.600 de pasageri pe oră şi sens (40 de trenuri pe oră şi sens).

De asemenea, se vor realiza tuneluri circulare gemene realizate cu mașini de forat tuneluri. Trenurile de metrou vor avea în dotare tehnologie fără mecanic „driverless” ceea ce înseamnă că personalul nu este necesar la bord.

Sursele de finanțare pentru metroul din Cluj vin din bugetele locale ale municipiului Cluj-Napoca şi ale Floreştiului, respectiv din PNRR, Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Transporturi şi fonduri de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

„Cluj-Napoca: A fost aprobat Studiul de Fezabilitate pentru metrou

În ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Emil Boc



Comentarii
Inchide