VIDEO. Autoritățile asfaltează primul tronson al „autostrăzii Ford”

Autor: Daniel Samoilă acum 2 ani Știri auto

Autoritățile au început să asfalteze primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești, denumit și „autostrada Ford”. Primul strat de asfalt a fost pus la începutul săptămânii, pe acest segment de 17 kilometri.

Acest tronson începe de la varianta de ocolire nord a municipiului Craiova până la limita județului Dolj cu Olt. Această porțiune de drum traversează comunele Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti.

Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj, a anunțat că primul troson al drumului expres Craiova – Pitești este gata în proporție de 43%. Drumul ar urma să fie finalizat în decembrie 2022.

„În ultima perioadă am venit în fiecare lună pe şantier pentru a vedea evoluţia lucrărilor la acest tronson. În prezent, lucrările sunt la un stadiu de 43%, acum se poate lucra pe tot tronsonul fără alte impedimente.

Sunt bucuros că am văzut şi cum se aşterne primul strat de asfalt, având încredere în promisiunile constructorului că lucrarea va fi finalizată în decembrie 2022.

Acum se lucrează pe tot tronsonul, nu mai sunt exproprieri, s-a semnat şi actul adiţional al contractului şi, din câte am înţeles, după terminarea cu căratul pământului dintr-o parte în alta, lucrările cresc progresiv”, a precizat Nicuşor Roşca.

VIDEO

Se toarnă asfalt pe primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești

Conform ziare.com, Cosmin Călin, Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a afirmat că ritmul lucrările va crește după ce se vor realiza podurile și podețele de pe acest drum.

„Au fost realizate lucrările mai grele, la poduri şi podeţe, iar odată cu începerea execuţiei terasamentelor şi asfaltării, lucrurile vor merge mai repede şi va creşte gradul de execuţie.

Constructorul are utilaje şi sper să rezolve şi problema cu forţa de muncă, care este o problemă generalizată la firmele de construcţii, nu este numai la dânsul.

Sperăm să avem sprijin şi de la Ministerul Culturii pentru a rezolva şi problema cu situl arheologic descoperit pe şantier”, a spus Cosmin Călin, potrivit sursei menționate.

De primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești se ocupă firma italiană Tirrena Scavi. Lucrările au început în 2019, iar în iunie 2021 a fost emisă ultima autorizație de construire, astfel încât constructorul să aibă front de lucru pe întreg traseul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii RutiereComentarii
Inchide