VIDEO. „Autostrada nemțească”, dată în folosință pentru șoferi

Autor: Daniel Samoilă 20 dec. 2021 Știri auto

„Autostrada nemțească” sau drumul de intrare în ţară dinspre Bulgaria (Drum de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei) a fost dat în folosință pentru șoferi începând de luni, 20 decembrie.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat un videoclip cu primele mașini care au rulat pe această nouă șosea. Aceasta a fost construită de către austriecii de la Porr și a fost dată în folosință înainte de expirarea termenului contractual, care era în aprilie 2022.

Intră în Galeria FOTO

VIDEO

Drumul expres de intrare în țară dinspre Bulgaria, finalizat în decembrie 2021

Drumul expes realizat din beton rutier de intrare în România dinspre Bulgaria a început pe 28 octombrie 2020 și a durat un an și două luni, urmând să fie finalizat înainte de termen.

De acest proiect s-a ocupat constructorul SC Porr Construct, iar valoarea contractului a fost de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Durata execuției a fost de 18 luni.

Drumul de legătură DN5 – Vama Giurgiu are o lungime de 5,72 kilometri. CNAIR anunță că drumul de legătură pornește din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404.

Drumul ajunge la un sens giratoriu de la punctul vamal cu Strada Unirii, care va fi reabilitat la două benzi pe sens.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Foto: CNAIR



Comentarii
Inchide