VIDEO: BMW M4 CSL își arată mușchii și realizează sprintul 0-100 km/h într-un timp-record

Autor: Mihai Morcovescu 07 sept. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW a dezvăluit în urmă cu aproape patru luni noul coupe de performanță M4 CSL. Modelul bavarez dispune de un motor de 3,0 litri twin-turbo cu 6 cilindri în linie, care livrează 550 CP și 650 Nm de cuplu.

Noul M4 CSL este cel mai rapid model de serie produs vreodată la Munchen. Mărturie în acest sens stă performanța realizată pe legendarul circuit Nürburgring-Nordschleife. Modelul a parcurs un tur de circuit în „iadul verde” în numai 7:20,2 minute.

Noul BMW M4 CSL oferă 550 CP și 650 Nm

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Divizia de performanță BMW M sărbătorește anul acesta 50 de ani de existență. Nemții s-au folosit de acest prilej pentru și au dezvăluit noul M4 CSL, cea mai puternică versiune a emblematicului coupe.

Acronimul CSL vine de la Coupe Sport Leichtbau și se traduce prin Coupe Sport Ușor. Denumirea a fost folosită pentru prima dată în 1972 pe sedanul sport ultra-exclusiv CSL E9 3.0. După o pauză de 32 de ani, în 2004, CSL a reapărut pe generația M3 E46.

De atunci, cele mai ușoare și mai rapide versiuni de performanță produse de BMW au fost marcate cu denumirile Competition, GTS sau CS, în funcție de poziționarea lor în gamă.

Noul model este definit de două caracteristici tehnice de bază. Pe de-o parte puterea a crescut cu 40 CP faţă de actualul M4 Competition Coupe, la 550 CP și 650 NM. Pe de altă parte masa totală a fost redusă cu 100 de kilograme. În plus, acest motor de 3,0 litri este cel mai puternic propulsor cu 6 cilindri în linie montat vreodată din fabrică pe un model de serie BMW.

Cifrele anunțate de BMW sunt reale

Cu aceste resurse, noul M4 CSL ar trebui să realizeze sprintul 0-100 km/h în 3,7 secunde și să atingă 200 km/h în 10,7 secunde. Jurnaliștii francezi de la Motorsport Magazine au vrut să vadă dacă cifrele declarate de BMW sunt reale.

Ei au realizat un test de accelerație cu noul M4 CSL. Demarajul de la 0 la 100 km/h a fost realizat în fix 3,7 secunde. Totodată, viteza de 200 km/h a fost atinsă în 10,9 secunde. Asta înseamnă cu doar 0,2 secunde mai mult față de valoarea oficială. Practic, avem de-a face cu aceleași valori cu cele anunțate de bavarezi.

Pe de altă parte, deoarece accelerația a avut loc doar pe distanța de 1 km, viteza de top limitată electronic la 307 km/h nu a putut fi atinsă. Oricum, M4 CSL a ajuns destul de rapid la 271 km/h pe această distanță.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide