VIDEO – Când va fi deschis tronsonul de autostradă dintre Alba Iulia şi Aiud

Autor: Daniel Samoilă 11 nov. 2021 Știri auto

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat când va fi deschis tronsonul de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud.

Pistol a verificat lucrările pe șantierul sectorului doi al autostrăzii Sebeş – Turda (A10). El a spus că acest tronson va fi inaugurat chiar anul acesta. Autoritățile ar vrea să deschidă secțiunea de drum chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională.

Intră în Galeria FOTO

De asemenea, Cristian Pistol a precizat că pe o porțiune de un kilometru, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor. În această perioadă circulația se va desfășura pe ambele sensuri, dar pe o cale.

VIDEO

Tronsonul de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud, deschis anul acesta

Conform Adevărul.ro, lotul 2 de autostradă care leagă Alba Iulia de Aiud are 24,25 kilometri. Contractul pentru acest segment de drum a fost semnat în 14 noiembrie 2014 și trebuia finalizat în octombrie 2016.

Deschiderea oficială ar putea fi, însă, în decembrie 2021, potrivit sursei menționate.

„Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda, în lungime de 24,25 de km. În funcţie de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulaţia, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeş – Turda (A10).

Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km până la nodul Alba Iulia (lot 1) şi cca 3 km până nodul Aiud (lot3). Vreau să reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeş – Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor şi blocajelor.

Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot. Autostrada Sebeş – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km şi leagă autostrada A1 (Sebeş) cu autostrada Transilvania A3 (Turda)”, a declarat Pistol, potrivit paginii de pe Facebook a CNAIR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide