VIDEO | Ce se întâmplă când șoferul unui Jaguar F-Pace crede că și-a cumpărat Land Rover

Autor: George Cristea 29 ian. 2021 Știri auto

F-Pace a fost primul SUV al mărcii Jaguar, fiind lansat în 2016. În ciuda legăturii strânse cu Range Rover Velar, construit pe aceeași platformă, Jaguar F-Pace nu este chiar un off-roader. Șoferul unui Jaguar F-Pace care credea că și-a cumpărat Land Rover află acest lucru pe propriul buzunar.

Intră în Galeria FOTO

Într-un clip devenit viral pe Youtube vedem un Jaguar F-Pace al cărui șofer confundă mașina sa cu un off-roader capabil și intră „pedal to the metal” într-o baltă rămasă în urma inundațiilor. Din nefericire, apa era mai adâncă decât anticipase aventurierul britanic, iar consecințele pentru mașina sa sunt dramatice: Brexit.

Desigur, un Jaguar F-Pace este SUV doar cu numele, sub caroseria elegantă aflându-se de fapt platforma unei berline. Mai exact, Jaguar F-Pace partajează platforma cu Jaguar XE și Jaguar XF – nu e cel mai bun ADN pentru un off-roader. E drept, și Range Rover Velar folosește aceeași platformă, probabil cu același succes ca și cel marcat de proprietarul lui F-Pace din imagini.

După cum se poate vedea din videoclip, entuziasmul șoferului este cel care face această filmare atât de greu de urmărit. La impactul cu apa, numărul de înmatriculare al mașinii se desprinde, iar câteva rațe sar speriate din calea mașinii. Mai trist este că apa trece peste capota mașinii, iar motorul este fără îndoială inundat de apă. Mașina se oprește în mijlocul bălții, dar o vedem pe partea cealaltă cu motorul pornit.

Pedeapsă divină pentru șoferul unui Jaguar F-Pace credea că și-a cumpărat Land Rover

Dacă șoferul ar fi mers ceva mai precaut, acest ochi de apă nu ar fi prezentat nicio problemă pentru un Jaguar F-Pace. După cum aflăm din descrierea clipului, consecințele prostiei șoferului au fost scumpe – mașina a fost declarată daună totală.

„Șoferul mașinii nu și-a dat seama cât de adâncă este apa și a intrat cu viteză mult prea mare, ceea ce a rezultat în blocarea cu apă a motorului și declararea mașinii ca daună totală” – se arată în descrierea de pe Youtube a clipului.

Chiar dacă nu te-ai gândi, o mașină electrică, să zicem Tesla Model X, se descurcă mult mai bine într-o zonă inundată. Iar dacă ar afla că și un Lamborghini Huracan s-a descurcat mai bine într-o situație similară, cu siguranță că șoferul lui F-Pace ar roși de rușine.

sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide