VIDEO: Cel mai puternic Mercedes-Benz V-Class, surprins pe circuitul de la Nürburgring

Autor: Mihai Morcovescu 25 iul. 2022 Știri auto

Dintre toate mașinile pe care Mercedes-Benz le-a construit versiunea R63 AMG a fost una dintre cele mai ciudate. Modelul R-Class a fost eliminat din gamă în urmă cu cinci ani, fiind înlocuit cu V-Class. Însă, vârful de gamă al monovolumului este propulsat de un motor V6 diesel.

Acum, însă, producătorul german de automobile de lux și tunerul GAD-Motors au realizat cel mai puternic V-Class din câte au fost produse vreodată. Noua versiune a MPV-ului din Stuttgart a primit același propulsor V8 biturbo care se află și sub capota supercar-ului AMG GT-R.

Cel mai puternic Mercedes-Benz V-Class are 585 CP și 700 Nm de cuplu

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Modelul de familie a fost surprins în timpul unor teste efectuate pe legendarul circuit de la Nürburgring. La volan a urcat Andreas Gülden, pilot de teste Mercedes-Benz și șeful academiei de piloți a constructorului german.

Cum spuneam, acesta este cel mai puternic V-Class produs vreodată. Motorul V8 de 4,0 litri livrează 585 CP și 700 Nm de cuplu. Asta înseamnă că depășește vechiul R63 AMG cu peste 70 CP și 70 Nm. În plus, specialiștii de la GAD-Motors au „asortat” motorul V8 cu frâne carbon-ceramice împrumutate tot de la mașina care a fost la un moment dat cea mai rapidă mașină de serie cu tracțiune spate.

Compania de tuning germană a precizează că instalarea motorului M177 V8 nu a fost o soluție „plug & play”. Inginerii au fost nevoiți să dezvolte o serie de componente special pentru acest model, inclusiv un nou sistem de evacuare. Printre acestea se numără un catalizator și un filtru de particule nou pentru a putea respecta reglementările privind emisiile de CO2.

În plus, suspensia a fost reproiectată pentru a îmbunătăți manevrabilitatea. Cu toate acestea, V-Class V8 nu este nici pe departe la fel de agil ca AMG GT-R. Odată cu înăsprirea normelor de poluare este aproape sigur că Mercedes-Benz nu va mai fabrica vreodată un monovolum V8. Dar, „scena” de tuning rămâne deschisă oricând pentru astfel de modele.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz, Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide