VIDEO | Cisternă cu kerosen răsturnată la Ploiești. Pericol de explozie!

Autor: George Cristea 28 sept. 2020 Știri auto

O cisternă încărcată cu kerosen s-a răsturnat pe centura orașului Ploiești, în urma unui accident petrecut luni dupăamiaza. Oamenii au primit o avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Intră în Galeria FOTO

Un accident grav s-a petrecut luni dupăamiaza pe Centura de Est a orașului Ploiești, între localitățile Berceni și Corlătești. Din primele informații, accidentul s-a produs după ce șoferul unei Skoda Octavia a pătruns pe contrasens și s-a izbit de autocisternă. Vehiculul greu s-a răsturnat, iar cabina autotractorului a strivit autoturismul.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN1A (centura de est a municipiului Ploiești), la kilometrul 78, în zona localității Corlătești, județul Prahova, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate o autocisternă încărcată cu kerosen și un autoturism. În urma impactului, cisterna s-a răsturnat pe carosabil, prezentând scurgeri de combustibil. Potrivit primelor date, o persoană a suferit leziuni corporale grave. Circulația este oprită pe ambele sensuri”, se arată într-un comunicat al Poliției.

O cisternă cu 32 de tone de kerosen s-a răsturnat la Ploiești

O singură persoană se afla în autoturismul implicat în accident, fiind vorba de un bărbat de 32 de ani, care a rămas încarcerat. Intervenția echipelor de salvare nu a fost posibilă din cauza pericolului de explozie, cauzat de fisurarea cisternei. 32 de tone de kerosen erau transportate de aceasta. Pompierii au acționat cu spumă pentru a evita aprinderea produsului, neputând fi luată în calcul ipoteza transvazării combustibilului.

La faţa locului au fost mobilizate doua echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor. Cisterna prezintă fisuri, iar traficul este blocat, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Şoferul autocisternei, care are 27 de ani, a fost rănit, suferind un traumatism cranian, însă este conștient. El a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Acest accident se adaugă altora în care au fost implicate autocisterne transportând substanțe periculoase. În cel mai recent caz, o cisternă încărcată cu diluant s-a răsturant la Buzău.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide