O cisternă cu diluant s-a răsturnat lângă Buzău. Pericol de explozie – VIDEO

Autor: George Cristea 22 sept. 2020 Știri auto

O cisternă încărcată cu diluant s-a răsturnat marți dimineața lângă Buzău, pe drumul național DN2. Accidentul s-a produs în jurul orei 4.10, la ieșirea din municipiul Buzău, în apropiere de Hanul lui Țintă.

Intră în Galeria FOTO

„La intersecția dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, județul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanță volatilă a pătruns în sensul giratoriu și s-a răsturnat. Nu au rezultat persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie”, se arată într-un comunicat al poliției Buzău.

Potrivit pompierilor de la ISU Buzău, substanța transportată în cisternă este white spirit, un compus mineral puternic volatil, folosit ca diluant pentru vopseluri acrilice și pe bază de ulei. Din fericire, șoferul cisternei și însoțitorul acestuia au ieșit singuri din cabină, după ce vehiculul s-a răsturnat. Pompierii au intervenit pentru limitarea scurgerilor substanței transportate și transvazarea diluantului într-un alt vehicul.

Motivul pentru care o cisternă cu diluant s-a răsturnat lângă Buzău

Potrivit primelor informații, se pare că șoferul a trecut peste rondul din zona intersecției, iar cisterna s-a răsturnat pe șosea. Inițial, șoferul a fost rămas blocat în mașină, însă apoi, atât el cât și o persoană care-l însoțea, au fost scoși de oamenii veniți la locul accidentului, fără a fi răniți. Potrivit sansanews.ro, în momentul accidentului, la volanul cisternei se afla o femeie.

Informația a fost confirmată de polițiști câteva ore mai târziu, aceștia precizând că este vorba de o șoferiță de 46 de ani care conducea autocisterna pe DN1B, pe direcția Ploiești-Buzău. Prima încercare de repunere a cisternei pe roți folosind o macara a eșuat, acest lucru întârziind eliberarea traficului. Operațiunea a reușit abia după ce la locul accidentului a fost adusă o macara mai mare.

Nu este primul accident în care o cisternă se răstoarnă în urma acțiunior neinspirate ale șoferilor acestora. În luna iunie, o cisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat într-o curbă la Bascov, lângă Pitești. Două săptămâni mai târziu, o altă cisternă cu combustibil s-a răsturnat într-o comună din județul Vaslui.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide