VIDEO. Continuă lucrările la podul suspendat peste Dunăre. Ce vor realiza muncitorii în următoarele zile

Autor: Daniel Samoilă 15 dec. 2021 Știri auto

Podul suspendat de la Brăila începe să prindă contur. La finalul acestei săptămâni lucrările vor trece într-o nouă etapă.

Concret, începând de joi, 16 decembrie, constructorii vor începe să instaleze primele segmente de tablier metalic, componente principale ale viaductului de acces. Podul este finalizat în proporție de 60%.

Intră în Galeria FOTO

O macara de mari dimensiuni va muta primele segmente de tablier metalic începând din 16 decembrie. Lucrările la tablier ar trebui să dureze în jur de patru zile, în funcție de condițiile meteorologice.

VIDEO

Podul suspendat de la Brăila ar trebui să fie gata în 2022

Podul suspendat de la Brăila va fi cea mai costisitoare lucrare de infrastructură din ultimii 30 de ani. Podul ar trebui să fie gata la finalul anului 2022, scrie Adevărul.ro.

„În data de 16.12.2021, vor demara operaţiunile de instalare a primelor segmente de tablier metalic, componente principale ale viaductului de acces Brăila.

Operaţiunile se vor desfăşura pe parcursul a 4 zile în funcţie de condiţiile meteo utilizându-e o macara de mare tonaj, de circa 600 tone”, a declarat Viorel Eșanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor, pentru Adevărul.ro.

Podul de la Brăila va fi cel mai mare din România

Viitorul pod ce va fi construit la Brăila va avea trei deschideri: una principală (1.120 de metri) și două laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea.

Podul de la Brăila va măsura doi kilometri și în jurul său se construiesc și 23 de kilometri de drum expres.

Respectivul drum expres va fi împărțit în două secțiuni: drumul principal Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Investiția totală se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CNAIR



Comentarii
Inchide