VIDEO: Cu ce mașini a fost prezent cunoscutul vlogger Zed la cea mai mare întâlnire auto din Europa

Autor: Mihai Morcovescu 18 mai 2022 Știri auto

Pasionații de mașini din Europa, printre care și cunoscutul vlogger Zed, își dau întâlnire an de an în localitatea austriacă Velden am Wörthersee. Este vorba despre cel mai important eveniment auto neoficial de pe Bătrânul Continent, un adevărat festival al cailor-putere.

Ce se întâmplă la Wörthersee?

Cu acest prilej, participanții își prezintă bolizii de sute de cai-putere în minunata stațiune de la poalele Alpilor austrieci. Într-o atmosferă tipică unui show cu motor, aceștia își conduc mașinile tunate pe drumurile din jurul lacului Wörthersee și pe străduțele din micuța stațiune cu același nume.

Ei defilează și turează motoarele la maximum, făcând cât se poate de multă gălăgie spre deliciul tinerilor spectatori și mai puțin al localnicilor și turiștilor mai vârstă.

Indiferent de condițiile meteo, cât este ziua de lungă, un flux continuu de mașini „curge” prin micuța localitate din sud-estul Austriei. Proprietarii își prezintă automobilele de zeci și sute de mii de euro și țin geamurile deschise pentru a interacționa cu cei din jur.

Cuvintele magice „sound check” reprezintă semnalul prin care cei de la volan trebuie, conform tradiției, să apese pedala de accelerație. În acest fel, oamenii strânși ca la urs se bucură de „urletele” ce răzbesc de sub capotele bolizilor.

Zed a adus la Wörthersee două bijuterii pe patru roți

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Unul dintre participanții tradiționali ai întâlnirii din Wörthersee este vlogger-ul român Silviu Zaharia. Devenit cunoscut sub pseudonimul Zed, acesta vine de un deceniu în Austria, unde se simte ca acasă. De altfel, el a lovuit la Viena mai bine de 25 de ani.

„Pentru mine, Wörthersee este tradiție. Sunt deja zece ani de când vin aici. Aici, la Wörthersee , este o comunitate frumoasă formată din entuziaști care iubesc mașinile. Ceea ce aduce toți acești oameni împreună sunt mașinile și pasiunea pentru ele”, spune Zed.

Cunoscutul vlogger a venit în acest an la Wörthersee cu două dintre mașinile pe care le iubește cel mai mult. Este vorba despre un BMW E9 din 1972 și un Porsche GT3. Despre modelul bavarez, Zed spune că a lucrat la el timp de doi ani și l-a prezentat public în premieră cu această ocazie. Cea de-a doua mașină se remarcă printr-un kit aerodinamic unic.

În perioada în care are loc celebra manifestare un loc de parcare în Velden am Wörthersee costă 100 de euro pe zi. Condiția este să te numeri printre clienții celui mai scump hotel din Wörthersee. Aici, o noapte de cazare costă în jur de 1.000 de euro.

„Este, practic, imposibil să găsești în această perioadă un loc de cazare la acest hotel. Dar, dacă ești client fidel așa cum suntem noi, care venim de zece ani și stăm aici de zece ani, atunci ai o șansă. Practic, eu am luat locul înainte să ajung aici”, a povestit Zed.

Cine este vlogger-ul Zed?

Silviu Zaharia, aka Zed, este născut la Brașov, dar a studiat în Austria, unde a trăit 26 de ani. Vorbește fluent limbile germană, engleză, franceză și română. Tânărul cu origini ardelene deține o companie care activează în domeniul jantelor și al tuning-ului auto.

Cunoscut pentru stilul de viață extravagant, Zed deține mai multe mașini. În garajul tânărului se află un BMW M5 Competition, un BMW M8, un Mercedes-AMG GTR, un Mercedes-Benz GLE și un Lamborghini Huracan. Unele modele au suferit modificări atât la nivelul caroseriei, cât și sub capotă.

Multe dintre vlogg-urile lui Zed redau imagini cu automobile exotice, care au fost filmate în locuri superbe: Monte Carlo, Londra, Miami.

Sursa: YouTube / Andrei Verestiuc

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide