VIDEO: Cum s-a descurcat modelul electric Dacia Spring la testul de slalom?

Autor: Mihai Morcovescu 14 mart. 2022 Știri auto

Dacia Spring a sosit pe piața europeană în 2020 ca fiind primul model complet electric din istoria producătorului de la Mioveni. Automobilul urban cu emisii zero dispune de un singur motor electric de 44 CP.

Acesta este alimentat de o baterie cu o capacitate 27,4 kWh care asigură o autonomie mixtă de 230 de kilometri. În regim urban, mașina poate parcurge 295 de kilometri cu o singură încărcare.

Ce rezultate a obținut Dacia Spring la testul de slalom?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În urmă cu aproape un an, spaniolii de la Km77 au supus Dacia Spring la Testul Elanului. Aceștia concluzionau atunci că șoferul trebuie să depună ceva efort pentru a manevra volanul într-o situație de urgență.

În același timp, ibericii spuneau că au rămas surprinși să vadă că mașina pe baterii românească păstrează o traiectorie sigură. În plus, și la capitolul aderență Spring a lăsat o impresie bună deoarece nici o roată nu s-a desprins de asfalt.

Acum, aceeași publicație iberică a supus Dacia Spring la un test de slalom. Primele impresii au fost că automobilul electric de la Dacia oferă o rulare moderată, însă ruliul este mai pronunțat comparativ cu rivalii direcți din segment.

Te invităm în cele ce urmează să urmărești filmulețul de mai jos ca să vezi cum s-a comportat Dacia Spring la acest test.

Sursa: Km77

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video, ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide