VIDEO: Cum se prezintă o Tesla Model X care a parcurs peste 320.000 de kilometri

Autor: Mihai Morcovescu 24 iul. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile electrice Tesla este în continuare lider detașat la nivel global în ceea ce privește vânzările. Cu toate acestea, sunt destui cei care contestă calitatea și fiabilitatea modelelor produse de gigantul californian. Cei care își doresc să-și achiziționeze o astfel de mașină sunt curioși să știe cum rezistă acestea în timp.

De asemenea, mulți se întreabă ce probleme pot apărea pe parcurs, mai ales după ce o Tesla parcurge sute de mii de kilometri. Videoclipul de mai jos ne arată un Model X înmatriculat în Slovacia, care a parcurs aproape 322.000 de kilometri în cei cinci ani de când a fost cumpărat.

Bateria acestui Tesla Model X a pierdut în 5 ani doar 9,8% din capacitate

Filmulețul ne dezvăluie un Tesla Model X 100D fabricat în 2017, care a parcurs peste 200.000 de mile, adică aproximativ 321.870 de kilometri. Surprinzător, trebuie să recunoaștemcă mașina arată excelent și acum și pare că a rezistat foarte bine.

Proprietarul vehiculului american spune că 65 până la 80% dintre încărcări au fost efectuate la stațiile de încărcare rapidă, fie „Tesla Supercharger”, fie alte stații de acest gen. Teoretic, asta ar putea însemna că bateria să se deterioreze mai mult și mai repede comparativ cu cele standard. Însă, nu este deloc așa.

De-a lungul timpului, bateria acestui Tesla Model X a înregistrat o reducere cu 9,8% a capacității. Atunci când era nou, acumulatorul era evaluat la o capacitate netă de 93,7 kWh. Acum, la cinci ani distanță și o mulțime de cicluri de încărcare bateria încă mai păstrează aproximativ 85,4 kWh din capacitatea inițială. Referitor la grupul motopropulsor, acesta se prezintă cel mai bine, conform spuselor proprietarului.

Această valoare este una impresionantă. În plus, posesorul SUV-ului electric Tesla a declarat că, înainte cu o zi de realizarea acestui filmuleț, a testat mașina pe celebra Autobahn din Germania. El spune că nu a avut nici un fel de probleme să atingă viteza maximă de 250 km/h.

Acest Model X prezintă câteva mici urme de uzură. Dar, însă nimic ieșit din comun ținând cont de vârstă și de rulaj. Caroseria este în stare bună, iar la interior tapițeria este ușor șifonată. Singura problemă să-i spunem majoră este aceea că pielea care îmbracă volanul a început să se deterioreze.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video YouTube


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide