VIDEO: Cum va arăta Pasajul Unirii din Capitală la finalul lucrărilor de modernizare

Autor: Mihai Morcovescu 04 iun. 2022 Știri auto
VIDEO: Cum va arăta Pasajul Unirii din Capitală la finalul lucrărilor de modernizare

Pasajul Unirii din Capitală va intra într-un amplu program de reabilitare, motiv pentru care va fi închis circulației pe timpul verii. Lucrările de renovare vor demara în jurul datei de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat o simulare video care ne arată cum va arăta pasajul bucureștean la finalul lucrărilor de modernizare.

Pasajul Unirii va fi închis timp de aproape trei luni

În intervalul 20 iunie-1 septembrie se vor desfășura ample lucrări de consolidare ale Pasajului Unirii din București. Vorbim aici despre cel mai vechi pasaj din țară, care a fost construit între anii 1986 și 1987. Este, totodată, una dintre cele mai tranzitate secțiuni rutiere subterane din țară.

Pentru a se putea remedia în regim de urgenţă toate problemele de siguranţă identificate, la începutul anului, pasajului a intrat în administrarea Sectorului 4. Acest lucru a fost posibil în urma unui protocol de asociere semnat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Pasajul bucureștean a primi aviz nefavorabil în 2017 în urma unei expertize tehnice. Aceasta a arătat că pasajul se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficiențe serioase la structura de rezistenţă. Aceste deficiențe pun în real pericol viaţa a mii de oameni, motiv pentru care în această vară va fi modernizat.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a publicat zilele trecute o simulare video care ne arată cum va arăta Pasajul Unirii atunci când se vor termina lucrările. „Iată cum va arăta din toamnă Pasajul Unirii după ce Sectorul 4 îl va pune în siguranță! Poze de acum nu vom pune aici pentru că nu sunt un lucru cu care cineva s-ar putea mândri, iar dumneavoastră știți prea bine cum arată, pentru că îl tranzitați aproape zilnic. Privim cu încredere și speranță viitorul!”, a scris Băluță, pe Facebook.

Sursa: Facebook/Daniel Băluță

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide