VIDEO – Deszăpezire în bătaie de joc pe Autostrada Soarelui: zăpada este aruncată de pe un sens pe altul

Autor: ProMotor acum 1 an Știri

Deszăpezire în bătaie de joc pe Autostrada Soarelui: un utilaj a fost filmat în timp ce arunca zăpada de pe un sens pe altul al autostrăzii. Imaginile au fost surprinse cu o cameră de bord la kilometrul 135 al autostrăzii.

Zăpada căzută la finalul săptămânii trecute a pus probleme deosebite pentru drumari care, aparent, nu au putut face față zăpezii. Un utilaj de deszăpezire a fost filmat pe Autostrada Soarelui (A2) cum aruncă zăpada de pe un sens pe altul. Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii.

Imaginile surprinse de o cameră de bord şi postate pe Facebook, în care se vede cum utilajul de deszăpezire aruncă omătul de pe un sens pe altul al drumului, au devenit virale.

„Deszăpezim româneşte…”, scrie autorul postării, iar în imagini se vede cum o maşină care circulă pe un sens al drumului este acoperită de zăpada pe care o freză o aruncă de pe celălalt sens de mers.

Postarea a fost distribuită de mii de oameni şi a adunat sute de comentarii.

Unii dintre internauţi aprobă și explică această procedură, alții fac haz de necaz, iar alţii sunt revoltaţi.

„Procedează corect. Zăpada se aruncă pe direcţia vântului. Pe sensul ăsta mai vine o freză şi o aruncă mai departe”, scrie un internaut. Un altul îi dă dreptate și explică întregul proces: „Mereu pe A2, având în vedere vântul semi-permanent dinspre Brăila-Buzău spre Călărași (ca direcție), frezarea se face cu aruncarea zăpezii pe direcția vântului. Dacă ar da-o contra vântului, ar duce-o înapoi pe sosea imediat după. Se trece apoi pe sensul opus cu bateria de frezare și se aruncă în câmp”.

„Numai la noi se poate întâmpla aşa la cât creier au….”, comentează o altă persoană.

„Ăia deszăpezesc aşa până la vară, mută zăpadă dintr-un sens în altul… vin şi ăia cu ştirile să zică vai ce zăpezi… e jale mai închid şi drumul…. şi îi aşa România noastră doar am ajuns ţara bananieră… cu pensii speciale…. cu rahaţii angajaţi la stat….”, scrie alt internaut.Comentarii
Inchide