VIDEO: DEx12 Craiova-Pitești: Centura orașului Slatina va fi deschisă circulației pe 28 iulie

Autor: Mihai Morcovescu 25 iul. 2022 Știri auto

Porțiunea de drum de 20 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești, care va ocoli Slatina, va fi deschis circulației pe 28 iulie. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care au efectuat o vizită pe șantier.

Astfel, întregul tronson 2 al Drumului Expres DEx 12 Craiova-Pitești va fi deschis circulației pe toți cei 39,85 de kilometri. Tronsonul este împărțit în două porțiuni. Prima dintre acestea, Balș-Piatra Olt, care are o lungime de 18,5 kilometri, a fost dată în folosință în luna aprilie a anului curent.

Contractul pentru construirea acestei porțiuni din drumul expres a fost semnat în decembrie 2018. Lucrările au demarat anul următor.

Când vor fi finalizate lucrările la tronsoanele 3 și 4 din DEx12

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Am văzut stadiul lucrărilor și am avut discuții cu constructorul. Putem spune că avem garanția că săptămâna viitoare, pe 28 iulie, acest tronson va fi dat în circulație. Se va asigura, astfel, continuitatea pe drumul expres între Slatina și Balș”, a declarat prim-ministrul Ciucă.

Potrivit premierului român, lucrările la tronsonul 1 sunt îndeplinite în proporție de 52%. Drept urmare, acesta nu va fi gata la timp, adică până la finalul anului curent. „Am discutat cu constructorul în acest stadiu, de la finanțare până la subcontractare. Veștile nu sunt încurajatoare. Din grafic, putem observa că lucrările nu vor finalizate până la finalul acestui an. Există deja un certificat negativ (n.n. – intermediar) și în functie de evoluție se vor lua măsuri în consecință”, a explicat șeful Executivului, citat de Economica.net.

Constructorul care a realizat acest tronson este Grupul UMB, același care a construit și tronsonul Balș-Piatra Olt. De asemenea, tot UMB va construi și tronsonul 3, cu o lungime de 31,75 kilometri, precum și tronsonul 4, în lungime de 31,8 kilometri. Lucrările la aceste două tronsoane ar urma să fie finalizate în cursul anului următor.

Specificații tehnice Drumul Expres DX12 Craiova-Pitești:

  • Lungime totală: 121 de kilometri;
  • Viteza de proiectare: 120 km/h;
  • Platforma: 22,00 metri;
  • Partea carosabilă: 4 x 3,5 metri;
  • Spațiu median: 3 metri;
  • Acostamente: 2 x 1,5 metri;
  • Benzi de încadrare: 4 x 0,5 metri;

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, CNAIR


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide