VIDEO. Ferrari sărbătorește 75 de ani de existență cu un logo aniversar

Autor: Daniel Samoilă 29 dec. 2021 Știri auto
VIDEO. Ferrari sărbătorește 75 de ani de existență cu un logo aniversar

Doar câteva zile ne mai despart de anul 2022, dar Ferrari și-a anunțat un logo aniversar. Anul viitor, constructorul italian va sărbători 75 de ani de existență.

Bazele Ferrari au fost puse de Enzo Ferrari în 1947, în timp ce prima mașină fabricată a fost Auto Avio Costruzioni 815 din 1940. Mașina de curse Ferrari 125 S a fost, însă, introdusă șapte ani mai târziu și era primul model din istorie cu emblema Ferrari.

Logo-ul aniversar a fost prezentat într-un videoclip special, unde protagoniști sunt chiar angajații companiei.

Ferrari își propune obiective mărețe pentru 2022. Constructorul italian va lansa un SUV high-end numit „Purosangue”, iar pe plan sportiv Scuderia Ferrari speră să aibă un monopost competitiv în Formula 1, pentru a concura cu Mercedes și Red Bull.

VIDEO

Ferrari sărbătorește 75 de ani în 2022

Potrivit Motor1.com, anul viitor va fi lansată și o versiune decapotabilă a modelului 296 GTB, care va purta, de asemenea, numele GTS, dar va păstra motorizarea V6 hibridă plug-in a coupe-ului. A fost confirmat un motor V12 aspirat natural mai puternic, care să îl surclaseze pe 812 Competizione de 830 CP, dar nu este clar dacă acesta va fi prezentat pe o mașină nouă încă din 2022.

Recent, Ferrari a lansat și un model exclusivist – SP3. Acesta este cel de-al treilea model din seria specială Ferrari Icona, care mai cuprinde Monza Sp1 și Monza Sp2, lansate în 2018.

Bolidul de la Maranello a primit cel mai puternic propulsor cu combustie internă produs vreodată de Ferrari. Este vorba despre un V12 de 6,5 litri montat central-spate, care dezvoltă o putere maximă de 840 CP și 696 Nm de cuplu.

Foto – Ferrari.com

Schimbări la nivelul conducerii Ferrari

Constructorul de la Maranello a făcut și schimbări la nivelul conducerii. Benedetto Vigna a fost numit Chief Executive Officer pe 1 septembrie, iar acesta plănuiește o remaniere corporativă.

Ferrari anunțat deja că Nicola Boari, Chief Brand Diversification Officer, împreună cu Michael Leiters, Chief Technology Officer, și Vincenzo Regazzoni, Chief Manufacturing Officer, vor pleca cu toții în curând.

Înlocuitorii lor au fost deja găsiți și vor fi anunțați pe 10 ianuarie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: cotidianul.md



Comentarii
Inchide