VIDEO: General Motors prezintă geamurile interactive

Autor: Gabriel Grosoiu 20 ian. 2012 Știri auto
VIDEO: General Motors prezintă geamurile interactive

După ce vara trecută Toyota a făcut publice primele imagini şi detalii despre Windows to the World, iată că americanii de la General Motors preiau ideea geamurilor interactive pentru pasagerii de pe bancheta maşinii.

Astfel, conceptul americanilor presupune un set de ferestre cu totul şi cu totul deosebite, construite din sticlă inteligentă, capabilă să treacă de la diferite stări de transluciditate şi transparenţă la altele, proiectând imagini şi mesaje atât către interior, cât şi către exteriorul maşinii.

Chiar dacă este doar un concept, filmuleţul de mai jos ne arată nivelul avansat la care General Motors a dus tehnologia proiectului Windows of Opportunity, aşa cum se numesc ferestrele americanilor. Proiectanţii au conceput patru aplicaţii distincte pentru psagerii din spate.

Otto este un personaj animat ce răspunde la peisajul şi condiţiile meteo în timp real, în timp ce Foofu permite celor creativi să deseneze direct pe geamul maşinii. Spindow este aplicaţia care pune la comun peisajele mai multor pasageri, în timp ce Pond va fi folosit pentru share-uirea fişierelor musicale.

La fel ca şi Toyota, şi General Motors a apelat la colaborarea cu mediul universitar, orientându-se către Academia de Artă şi Design Bezazel. În mod clar, tehnologia născocită de americani nu va ajunge imediat pe modelele de serie, dar nu ar trebui să ne uimeasca dacă monovolumele viitorilor ani vor implementa tehnologii premergătoare acesteia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide