VIDEO. Honda a construit un model electric pentru copiii bolnavi din spitale

Autor: Daniel Samoilă 31 dec. 2021 Știri auto

Gest demn de remarcat făcut de producătorul auto Honda. Constructorul japonez a dezvoltat o mini mașină electrică pentru copiii bolnavi din spitale.

Vehiculul face parte dintr-o inițiativă caritabilă care se numește „Project Courage”. Modelul electric poartă numele de Shogo și îi ajută pe micuți să se deplaseze prin spital, fără să mai folosească scaunele cu rotile.

Intră în Galeria FOTO

Acest Honda Shogo poate fi folosit de copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani și atinge viteze cuprinse într 1,6 și 8 km/h.

VIDEO

Honda a dezvoltat un mini model electric pentru copiii bolnavi

Potrivit imputmag.com, acest model Shogo are un volan cu două pedale, dintre care una pentru mers înainte și alta pentru mers înapoi. În partea de față, Honda Shogo are un compartiment unde pot fi transportate jucăriile pacienților.

Partea din spate este creată special pentru a fi montane aparate medicale sau perfuzii. Totodată, copiii își pot face din hârtie plăcuțe de înmatriculare.

Shogo este un model care să îi ajute pe copii să treacă mai bine peste momentele dificile, în timp ce sunt internați în spital.

Honda vrea să încurajeze construirea modelelor electrice. Compania niponă vrea ca până în 2040 să comercializeze doar vehicule electrice.

Honda va dezvolta un sistem de monitorizare a marcajelor stradale

Japonezii de la Honda anunță că proiectează un sistem inteligent care va monitoriza starea marcajelor de pe șosea. Constructorul nipon va dezvolta această tehnologie folosindu-se de unele sisteme de asistență care se regăsesc pe mai multe mașini.

Sistemul gândit de cei de la Honda va aduna imaginile cu ajutorul unei camere amplasate în partea frontală a mașinii. Aceasta va transmite autorităților problemele reperate în carosabil cu scopul îmbunătățirii siguranței rutiere.

Tehnologia gândită de niponi este simplă. O cameră video ce va fi amplasată în partea din față a vehiculului va vizualiza marcajele de pe carosabil. În timp real va putea determina starea acestora cu ajutorul unui cod de culori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: imputmag.com



Comentarii
Inchide