VIDEO. Honda Civic Type R, mașina lui Max Verstappen, se vinde. Olandezul va dona banii încasați

Autor: Daniel Samoilă 19 dec. 2021 Știri auto

Max Verstappen, noul campion mondial din Formula 1, își vinde mașina: un model Honda Civic Type R. Olandezul susține că banii primiți vor fi donați către o fundație de caritate.

Verstappen, în vârstă de 24 de ani, își va vinde mașina pe site-ul CarNext pe 23 decembrie pentru suma de 33.333 de euro. Toate veniturile vor fi donate fundației non-profit „Wings for Live”.

„Sunt foarte încântat că îmi pot vinde mașina pentru o cauză nobilă. Și ca să mă asigur că vânzarea se va face în cele mai bune condiții, am ales să o realizez alături de partenerul meu CarNext. Sper ca noul proprietar se va bucura de mașină la fel de mult ca și mine”, a declarat Verstappen.

VIDEO

Max Verstappen își vine mașina, un model Honda Civic Type R

Potrivit autoevolution.com, Verstappen vinde mașina cu semnătura sa pe bord. Honda Civic este o mașină sport care dispune de un motor de 2,0 litri cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte.

Mașina poate dezvolta până la 316 cai putere și accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 5,7 secunde. Viteza maximă atinsă este de 272 de km/h.

Verstappen, devenit recent campion mondial în Formula 1, vrea să își cumpere o mașină nouă. Este vorba despre un Aston Martin Valkyrie, un hypercar estimat la 2 milioane de euro.

Aston Martin Valkyrie este în stadiul de producție și va ieși pe piață anul viitor. Se vor realiza în total doar 150 de exemplare.

Mașina dispune de un motor V12 Cosworth și poate dezvolta până la 1.150 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NetCarShow.com



Comentarii
Inchide