VIDEO: Hyundai Ioniq 5 și fotbaliștii de la AS Roma fac echipă într-un videoclip regizat de Jose Mourinho

Autor: Mihai Morcovescu 17 apr. 2022 Știri auto

În calitate de sponsor oficial al echipei de fotbal AS Roma, Hyundai a realizat un nou videoclip în care protagonist este Ioniq 5. Alături de mașină apar și patru dintre vedetele echipei, iar regizorul este nimeni altul decât antrenorul portughez al formației italiene, Jose Mourinho.

Hyundai Ioniq 5 este prevăzut cu sistemul de încărcare V2L

Platoul de filmare a fost alimentat de modelul Ioniq 5 prin intermediul sistemului inovator Vehicle-to-Load (V2L). Studioul de producție a fost special amenajat pentru această ocazie, fiind unul neconvențional.

Cu peste 30 de premii si de distinctii obtinute la nivel european, noul model electric Ioniq 5 este protagonistul videoclipului realizat pentru echipa AS Roma. Tehnicianul portughez a fost prezent in toate momentele importante ale procesului de realizare ale materialului filmat.

Mourinho s-a implicat inclusiv în ceea ce privește gestionarea luminilor, a sistemului de sunet și a ecranelor instalate în platou. Acestea au fost conectate direct la modelul Ioniq 5. Datorită sistemului Vehicle-to-Load, modelul electric de la Hyundai a furnizat toată energia necesară pe întreaga durată a filmărilor.

Tehnologia V2L permite alimentarea sau încărcarea oricărui dispozitiv electric precum biciclete și scutere electrice, etc. Sistemul acționează ca o baterie externă și are o capacitate de până la 3,6 kW.

Ioniq 5 a fost dezvoltat pe platforma Hyundai dedicată vehiculelor electrice, denumită e-GMP (n.n. – Electric Global Modular Platform). Aceasta oferă standard posibilitatea de încărcare la 800 de volți, dar și la 400 de volți. Acest lucru este posibil fără a fi nevoie de componente sau de adaptoare suplimentare.

Sistemul complex de încărcare reprezintă o tehnologie brevetată în premieră mondială de Hyundai. Aceasta permite motorului electric și invertorului creșterea tensiunii de la 400 de volți la 800 de volți. Cu un încărcător de 350 kW, repriza de încărcare 10-80% se realizează în doar 18 minute. Conform testelor WLTP, pentru o durata de încărcare de 5 minute, Ioniq 5 oferă o autonomie de 100 km.

Sursa: Hyundai

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide