VIDEO: Imagini dramatice cu un Kia EV6 în flăcări în Budapesta

Autor: Mihai Morcovescu 27 feb. 2022 Știri auto

Se spune că o mașină electrică precum Kia EV6 este mai puțin periculoasă decât una echipată cu motor termic sau decât una hibridă. Mai mult, statisticile arată că un vehicul cu emisii zero este mai puțin predispus să ia foc comparativ cu cele convenționale. Însă, imaginile de față vin să contrazică aceste statistici.

Centrul orașului Budapesta a fost scena unor imagini dramatice. Din motive încă necunoscute, un automobil marca Kia EV6 a luat foc după ce a izbit ceea ce pare a fi un zid de beton de pe marginea drumului. Șoferul a fost rănit destul de serios și transportat la spital.

Cauzele izbucnirii incendiului nu sunt clare, însă în imagini se poate observa că flăcările ies din partea din față a mașinii electrice. Ceea ce se știe este faptul că un impact violent poate duce la deteriorarea cablurilor de înaltă tensiune ale vehiculului. În plus, bateria litiu-ion care alimentează noul EV6 poate fi cu greu stinsă în caz că ia foc.

Modelul din imagini pare a fi cel cu tracțiune integrală. În acest caz, este posibil ca, în urma impactului, motorul electric montat pe puntea față să fi fost grav avariat. După cum informează InsideEVs , focul nu pare să provină de sub mașină, deci din zona unde este amplasată bateria.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide