VIDEO. Mașini avariate și piese auto second-hand, găsite în containere aduse în Portul Constanța

Autor: Daniel Samoilă 23 dec. 2021 Știri auto

Polițiștii de Frontieră au descoperit în două containere sosite din SUA și Canada mai multe mașini avariate, dar și  piese auto și componente ale unor vehicule.

Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă, inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea și inspectori ai RAR au efectuat controlul celor două containere.

Intră în Galeria FOTO

În primul container, sosit din SUA, se aflau două autoturisme grav avariate, iar destinatarii erau doi cetățeni din Constanța. Mașinile avariate sunt un model Audi și unul Volkswagen.

VIDEO

Piese auto și mașini avariate, sosite în Portul Constanța

În al doilea container, sosit din Canada, se aflau piese auto și părți din autoturisme uzate, iar destinatarul urma să fie o firmă din județul Suceava.

În total au fost aduse 10 tone de piese auto, care au fost considerate deșeuri.

În ambele cazuri autorităţile au dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României şi trimiterii containerelor în ţările de expediţie, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de import ilegal de deşeuri.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, lucrători din cadrul Registrului Auto Român, inspectori din cadrul Gărzii de Mediu și comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din SUA și Canada, două autoturisme grav avariate și 10 tone de piese auto second hand, bunuri ce nu pot fi reparate sau comercializate pe piața din România conform legislaţiei în domeniu”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră



Comentarii
Inchide