VIDEO | Momentul șocant când un blindat american intră, intenționat, într-un vehicul militar rusesc în Siria

VIDEO | Momentul șocant când un blindat american intră, intenționat, într-un vehicul militar rusesc în Siria

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Un clip care circulă pe Twitter arată cum un blindat american intră, intenționat, într-un vehicul militar rusesc în Siria. În videoclip se vede cum un vehicul militar american scoate în afara drumului un vehicul militar rusesc, relatează Independent.

Clipul pare să fie filmat dintr-un automobil civil care circula alături de un convoi militar, care iniţial era alcătuit din vehicule de producţie rusească. În faţa lor se observă că sunt mai multe vehicule americane.

Şoferul automobilului civil trece de convoi, aparent pentru a lăsa să treacă alte vehicule militare din spate, ajungând în spatele vehiculelor militare americane. Când reia depășirea, camera de bord surprinde momentul în care un vehicul Tigr rusesc încearcă să depăşească un blindat american prin dreapta.

Şoferul american blocheză însă această depăşire şi scoate camionul rus de pe drum. Un civil aflat pe margine este aprope lovit.

Ce s-a întâmplat după acel moment nu este cunoscut, maşina civilă depăşind cele două vehicule. De asemenea, nu se știe de ce încercau rușii să treacă printre vehiculele americane. Potrivit Independent, este posibil ca acest incident să aibă legătură cu un altul, petrecut în apropiere cam în același timp.

Astfel, miercuri a avut loc un schimb de focuri între soldați americani și milițiile siriene loiale președintelui Bashar al Asa la un punct de control din apropierea orașului sirian Qamishli. În timpul altercației, un soldat iranian a fost ucis. Rușii au fost și ei prezenți la fața locului, dar nu au intervenit.

Acest gen de incidente între forțele americane și cele ruse pare să fie ceva obișnuit în teatrele de operațiuni din Siria. Mai multe incidente au avut loc, în special între avioane ale celor două mari puteri.


Sursa foto: Twitter / Captura video


Comentarii
Inchide