VIDEO: O Tesla aflată pe pilot automat a fost la un pas să omoare doi polițiști

Autor: Mihai Morcovescu 10 feb. 2022 Știri auto

Un model Tesla cu funcția de pilot automat activată a lovit o mașină de poliție staționată pe marginea unei autostrăzi din Carolina de Nord (SUA). Incidentul era să-i coste viața pe cei doi polițiști aflați lângă respectivul automobil. Anchetatorii spun că șoferul care a produs accidentul se uita în acel moment la un film pe telefonul mobil.

Pilotul automat nu este un sistem de conducere 100% autonomă

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Imaginile dramatice au fost surprinse de camera video instalată la bordul unei mașini oprite pe marginea drumului. Se observă cum unul dintre polițiști este lovit de mașina de poliție ce fusese izbită violent de modelul Tesla, care circula cu aproximativ 110 km/h. În urma impactului, ofițerul a suferit răni minore, iar autovehiculul de poliție s-a oprit în șanț, fiind serios avariat.

Potrivit anchetatorilor, la volanul mașinii Tesla se afla Devainder Goli, un medic din Raleigh (Carolina de Nord). Acesta activase pilotul automat pentru a se uita la un film pe telefonul său mobil. Bărbatul a fost reţinut. El este acuzat că le-a pus viaţa în pericol polițiștilor şi că a folosit un dispozitiv electronic în timp ce conducea.

În prezent, Departamentul de Transport din SUA analizează zeci de accidente asemănătoare provocate de mașini Tesla. Autoritățile încearcă să stabilească dacă funcția „pilot automat” ar trebui modificată ori eliminată.

Ce spun oficialii Tesla?

În apărarea lor, reprezentanţii Tesla spun că nici una dintre maşinile lor nu dispune de sistem de conducere 100% autonom. Pilotul automat este un sistem de asistență pentru șofer și necesită supravegherea activă din partea acestuia. În plus, conducătorul auto trebuie să aibă în permanență mâinile pe volan pentru a putea prelua controlul în caz de necesitate.

Cu toate acestea, perceptia generală este cu totul alta, spune un studiu realizat de Institutul american de asigurări pentru siguranța rutieră. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că noțiunea de pilot automat induce ideea că mașina se poate conduce singură fără să fie nevoie de intervenția șoferului. Drept urmare, Institutul a propus schimbarea termenului de „pilot automat” cu o denumire care să nu mai creeze această confuzie.

Accidentul s-a produs în vara anului 2020. Dar, imaginile abia acum au fost făcute publice în contextul înmulțirii accidentelor provocate de mașinile Tesla pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Sursa: Newsweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video, Tesla


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide