VIDEO: Părinţi iresponsabili, părinţi cool şi copiii lor la volan

Autor: Tudor Rus 28 feb. 2013 Știri auto
VIDEO: Părinţi iresponsabili, părinţi cool şi copiii lor la volan

Situaţiile ce urmează sunt diametral opuse ca şi exemple de educaţie oferită copiilor. Mai mult, exemplul rău este chiar şocant, având în vedere faptul că vorbim despre o fetiţă de opt ani căreia îi este încredinţat controlul unui Audi A6 pe şosea, în condiţii reale de trafic, fără centură de siguranţă – nu că ar mai face vreo diferenţă – la viteza de 100 km/h.

Probabil vă întrebaţi ce fel de părinţi trebuie să fie aceia care îşi urcă la volan copilul de doar opt ani şi îl filmează în timp ce conduce, la o vârstă la care abia mânuieşte stiloul pe hârtie. Asta fără să mai includem reflexe, viteză de reacţie, judecată limpede, experienţă, discernământ sau cunoştinţe teoretice şi practice. Un veritabil şi potenţial letal „aşa NU”.

Situaţia este îndulcită puţin de exemplul „aşa DA” dat de pilotul finlandez de raliuri Harri Rovanpera, care îşi duce fiul de 11 ani pe traseele din ţara natală, unde puştiul conduce propria maşină de raliuri. Părinte neglijent? Nici pe departe. Se ştie că finlandezii au manevrarea „covrigului” în sânge iar şcolile de condus sunt cât se poate de competente şi serioase, iar Kalle Rovanpera a beneficiat de un asemenea instructaj.

 

Mai mult, mediul în care conduce băiatul de 11 ani este unul controlat, unde măsurile de securitate primează în detrimentul oricărui alt aspect. Aşadar, avem două situaţii despărţite de un abis. Este adevărat ca nu-ţi poţi alege părinţii, dar materialul acesta nu se adresează copiilor, ci exclusiv părinţilor

Vă invităm să trageţi concluziile necesare şi să vă exprimaţi părerea după ce vizionaţi cele două exemple de „grijă părintească”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide