Premiera  Noul Audi A6 - toate informaţiile cu noul A6

Iată că, de ziua naţională a României, fanii mărcii celor patru cercuri primesc "în dar" noul Audi A6. Iată primele informaţii oficiale şi poze cu noul Audi A6.

Noul Audi A6 - toate informaţiile cu noul A6 Noul Audi A6 - toate informaţiile cu noul A6

VEZI GALERIA MULTIMEDIA CU NOUL AUDI A6!

Cine se aştepta ca noul Audi A6 să reprezinte o revoluţie faţăde precedenta generaţie, la nivel estetic, se pare că s-a înşelat.Noul A6 rămâne o berlină premium de clasă mare, cu unaspect dinamic, dar şi sobru în acelaşi timp.

Partea frontala a lui Audi A6 preia oarecum forma farurilor de la A7, dar are o identitate clara

Partea frontală este mai expresivă, preluând oarecumforma farurilor lui Audi A7, în timp ce grila este acum mult maiimpozantă. Imaginea de marcă este foarte puternică, A6 reuşind săse diferenţieze destul de bine faţă de limuzina A8, dar şi faţă de Audi A7. Interesant, A6 nu aratăaşa de impozant cum ne dă de înţeles lungimea totală de 4,92 metri,graţie înălţimii reduse, de 1,46 metri şi a lăţimii de 1,87metri.

Spatele lui A6 este discutabil, deoarece impresia desportivitate şi forţă a părţii frontale parcă nu mai este la fel deprezentă. Stopurile dotate cu LED-uri au un design interiorsofisticat, însă forma exterioară mizează doar pesimplitate. Cu toate acestea, per ansamblu Audi A6 inspiră multdinamism, dar şi lux, fiind clar o berlină pentru un businessmantânăr al secolului XXI.

Spatele lui Audi A6 mizeaza pe simplitate. Per ansamblu, A6 arata foarte dinamic

De fapt, se pare că designerii Audi au vrut să îiconfere noului A6 chiar ceea ce le lipseşte concurenţilorBMW Seria5 şi Mercedes E-Class - un aspect foarte modern şicu o notă de agresivitate mai pronunţată, fără ca imaginea de marcăsă fie alterată.

Interiorul noului Audi A6 se înscrie în cu totul altregistru faţă de al precedentei generaţii, preluând ideeaîmpărţirii planşei de bord oarecum de la BMW Seria 5, dar cu osuficient de puternică notă personală. De fapt, am putea spune căinteriorul lui Audi A6 îl copiază pe cel al lui A7, lucru deaşteptat, din moment ce ambele modele împart aceeaşi platformătehnică.

Interiorul lui Audi A6 este elegant, luxos si dinamic, fiind preluat de la Audi A7

Două caracteristici principale caracterizează habitaclulnoului Audi A6: eleganţă şi dinamism. Nu neapărat înaceastă ordine. Volanul sportiv tronează în mijlocul unei planşe debord moderne, ceasurile de bord clasice mărginind, practic, un maredisplay central de 7 inch, denumit DIS (Driver Information System).Opţional, este oferit şi sistemul head-up display, care afişeazăcele mai importante informaţii pe parbriz.

Care poate părea redundant, dacă ne uităm la ecranulescamotabil din partea de sus a consolei centrale. Acesta esteparte a sistemului multimedia MMI, având 6,5 sau 8 inch,în funcţie de opţiuni. Centrala de comandă MMI este plasată, ca şila precedenta generaţie, pe tunelul central, în dreapta şoferului.Dar acum ergonomia este mult mai bună, butoanele mai mari şiinscripiţiile mult mai lizibile.

La noul Audi A6, comenzile sistemului MMI sunt optimizate, avand ergonomie mai buna

Sistemul audio şi climatizarea automată sunt plasate pe consolacentrală, cam la fel ca în cazul lui BMW Seria 5, dar comenzilesunt specifice Audi. A6 dispune standard de un sistem declimatizare automată bi-zonă, iar cel mai avansat sistemaudio disponibil pe lista de opţiuni poartă semnătura Bang &Olufsen.

În rest, puternica notă de eleganţă a interiorului esteasigurată de inserţiile din lemn sau din carbon, detaliile finisateîn aluminiu, iluminarea interioară sau tapiţeria din piele pentruscaune. De remarcat nota de originalitate conferită de"centura" superioară a planşei de bord, care începe de peuşa şoferului şi se continuă până în capătul din dreapta al planşeide bord - în funcţie de preferinţele pentru inserţii, ambianţa dinAudi A6 poate fi particularizată pentru o gamă largă degusturi.

In spate, Audi A6 promite mult confort doar pentru doua persoane

Locurile din spate promit un grad ridicat de confort, graţieunui ampatament de 2,91 metri, conformaţia banchetei pretându-semai degrabă pentru transportul a două persoane adulte. Tunelulcentral voluminos (necesar pentru tracţiunea integrală quattro) şimodulul pentru comenzile aerului condiţionat în spate fac loculcentral mai potrivit pentru un copil. Rămâne de văzut în practicădacă spaţiul pentru cap are de suferit din cauza plafonului foarteplonjat.

Portbagajul noului Audi A6 nu este cu mult mai mare faţă de alprecedentei generaţii, capacitatea acestuia cifrându-se la 530 delitri, în timp ce capacul portbagajului beneficiază de deschidereelectrică. Interesant, versiunile de bază ale lui Audi A6 oferădoar opţional rabatarea spătarului banchetei, lucru standard doarîn cazul pachetului "ComfortSeats".

Să vedem pe paginaurmătoare ce aduce nou Audi A6 din punct de vederetehnic.

Noul Audi A6 are o lungime de 4,92 metri. Portbagajul se cifreaza la 530 de litri

Citeşte mai departe în pagina următoare »