VIDEO. Peste 40 de percheziții într-un dosar de furturi din TIR-uri din Germania și Franța. Care este prejudiciul total

Autor: Daniel Samoilă 24 nov. 2021 Știri auto

Poliția Română lucrează cu cea din Germania și Franța pentru a prinde o grupare specializată în furt calificat și tăinuire. Oamenii legii au făcut nu mai puțin de 46 de percheziții în județele Dâmbovița și Argeș, iar alte 11 au fost la locuințele unor membri ai grupului infracțional, pe teritoriul Germaniei.

Acest grup infracțional este căutat în trei state pentru infracțiuni de furt calificat. Concret, hoții au furat bunuri din TIR-uri, în perioada 2020-2021, cu un prejudiciu total de 1,3 milioane de euro.

Intră în Galeria FOTO

Poliția a reușit să ducă la D.I.I.C.O.T 31 de persoane implicate în acest dosar.

Oamenii legii din Germania au făcut 11 percheziții domiciliare şi la locuinţele unor membri ai grupului infracţional.

Zece dintre persoanele bănuite au fost audiate și urmează să ajungă la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cu propunerea de arestare preventivă.

Pe numele lor au fost emise mandate europene de arestare de autorităţile judiciare din Franţa (6) şi Germania (4).

VIDEO

Poliția Română, peste 40 de percheziții într-un dosar de furturi din TIR-uri

Conform Adevărul.ro, activitățile vor continua atât în dosarul penal instrumentat de autorităţile române, cât şi în anchetele din cele două state.

Această acțiune a fost inițiată în România de polițiștii inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița și Argeș, cu sprijinul EUROPOL și EUROJUST.

La acţiunea din România au participat cinci jandarmi francezi, cinci poliţişti germani şi un ofiţer din cadrul Oficiului European de Poliţie EUROPOL.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au organizat şi desfăşurat activităţi, în cadrul unei echipe comune de anchetă, alături de parteneri din Franţa si Germania.

Aceasta a avut scopul documentării unui grup organizat de criminalitate itinerantă, cercetat în cele 3 state, pentru infracţiuni de furt calificat (furturi de bunuri din autocamioane TIR, în perioada 2020 – 2021, cu un prejudiciu total de 1,3 milioane de euro) şi tăinuire, vizând efectuarea de percheziţii domiciliare, la 46 de adrese (40 în Dâmboviţa şi 6 în Argeş), aducerea la sediul D.I.I.C.O.T. a 31 de persoane”, informează Poliţia Română.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide