VIDEO. Primul tramvai cumpărat de la turci a început să circule într-un oraș din România

Autor: Daniel Samoilă 15 dec. 2021 Știri auto

Primul tramvai cumpărat de la turci a început să circule pe bulevardele din Timișoara. A fost primul model nou achiziționat din ultimii 30 de ani.

Tramvaiul a fost cumpărat de la firma turcă Bozankaya și face parte dintr-un proiect inițiat din fonduri europene obținute în 2019. Primul tramvai a circulat pe linia 1, în seara de marți, 14 decembrie, scrie opiniatimisoarei.ro.

Intră în Galeria FOTO

Un al doilea tramvai a ajuns la Timișoara în noaptea de luni spre marți și va intra în teste. Acesta din urmă va circula pe linia 9 din ianuarie. Celelalte 19 tramvaie care vor completa flota vor ajunge, pe rând, la Timișoara, până în 2023.

Cursa inaugurală a pornit de la Muzeul Corneliu Miklosi de pe bulevardul Take Ionescu pe traseul liniei 1.

VIDEO

Tramvaiul cumpărat de la turci a început să circule în Timișoara

Tramvaiul este 100% electric și are o lungime de 30 de metri și o capacitate de 251 de persoane (48 pe locuri şi 203 în picioare).

Acest tramvai poate circula și autonom, putând fi încărcat direct de la cablurile de alimentare, pe o distanță de 63 de kilometri, dar poate ajunge și la 70 de kilometri.

„Pentru noi, cei de la Bozankaya, ân calitate de furnizor, este o bucurie să fim parte din proiectul Uniunii Europene și să ne asumăm o astfel de responsabilitate, de a livra mijloace de transport confortabile și sigure oamenilor din Timișoara”, a declarat Emrah Dal, vicepreședintele companiei Bozankaya, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu tot cu TVA. În total se vor cheltui 50 de milioane de euro pentru aceste tramvaie, dintre care 80% reprezintă bani veniți din fonduri europene nerambursabile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Foto: opiniatimisoarei.ro



Comentarii
Inchide