VIDEO Şoferul agresiv cu Touareg care a lovit intenţionat o Dacia a fost trimis în judecată şi riscă închisoarea pe viaţă

Autor: ProMotor 06 apr. 2016 Știri auto
VIDEO Şoferul agresiv cu Touareg care a lovit intenţionat o Dacia a fost trimis în judecată şi riscă închisoarea pe viaţă

 


Şoferul care în iulie 2015 a acroşat intenţionat o maşină în zona fântânii Mioriţa din Capitală, proiectând-o în afara carosabilului, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat. Dacă va fi găsit vinovat, controlorul de trafic aerian Şerban Iulian Sănducu riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă. 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
 
La data de 04.07.2015, în jurul orelor 10:15, în timp ce conducea un autoturism marca VW pe şos. Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, inculpatul SĂNDUCU IULIAN-ŞERBAN a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic – persoana vătămată C.F., aflată într-un autoturism marca DACIA Logan, împreună cu părinţii săi, C.I. şi C.A. – după care, când a ajuns în paralel cu acesta, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului DACIA Logan, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat; urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton – persoana vătămată B.C.I. – a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.
 

 
Şerban Sănducu a negat întotdeauna vreo intenţie în cazul accidentului de la Podul Băneasa, declarând că pur şi simplu nu s-a asigurat când a efectuat schimbarea benzii de circulaţie.
 
Întrebat de reporteri anul trecut, când a fost reţinut, cum i se pare acuzaţia de tentativă de omor, Sănducu a spus că foarte gravă şi neadevărată. Acesta a adăugat că nu se consideră vinovat.
 
Ziarul Adevărul relatează cum Florin Constantin, şoferul Daciei Logan care a fost scos de pe şosea de şmecherul cu Touareg, le-a mărturisit anchetatorilor în detaliu întâmplare. În timp ce circula dinspre Şoseaua Kiseleff către Şos. Bucureşti-Ploieşti, Florin Constantin, care se afla în maşină cu părinţii săi, a observat că şoferul unei maşini de teren Volkswagen Touareg a început să-i dea „flash-uri“ pentru a elibera banda a treia. Pentru că celelalte benzi erau ocupate, şoferul Loganului a continuat să ruleze pe aceeaşi bandă. Extrem de agresiv, Iulian Sănducu s-a apropiat de Logan la mai puţin de 2 metri, continuând să dea „flash-uri“.
 
Ca să-i facă loc Touaregului, şoferul Loganului a mărit viteza şi a dat semnal dreapta, semn că va elibera banda imediat ce va putea. După ce a trecut de Fântâna Mioriţa, Florin Constantin a reuşit să treacă pe banda a doua, moment în care Sănducu a mărit viteza până a ajuns în dreptul lui. „A frânat brusc şi a virat violent spre dreapta, cu o viteză de aproximativ 80 km/h, în direcţia autoturismului Dacia Logan (care rula atunci cu aproximativ 75 km/h), intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat. Impactul a fost însă extrem de violent, astfel încât victimele au fost expuse iminenţei unei coliziuni fatale cu alţi participanţi la trafic (vehicule ori pietoni), neproducerea rezultatului letal datorându-se exclusiv hazardului, fiind independentă de voinţa inculpatului. Astfel, ca urmare a acestui impact provocat intenţionat de către inculpat, autoturismul marca DACIA Logan a fost proiectat pe banda unu, unde a acroşat uşor un autoturism marca VOLKSWAGEN Golf, de culoare albă, după care, părăsind partea carosabilă, a intrat pe trotuar, trecând la foarte mică distanţă de un pieton”, au arătat procurorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide