VIDEO: Un prototip Polestar 5 a debutat la Goodwood Festival of Speed cu 884 CP și 900 Nm

Autor: Mihai Morcovescu 23 iun. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de vehicule electrice Polestar a prezentat la Goodwood Festival of Speed un prototip al viitorului Polestar 5. Cu această ocazie, reprezentanții companiei au divulgat primele informații oficiale referitoare la viitorul lor Gran Tourer cu 4 uși, care își va face debutul în 2024.

Polestar 5 va fi primul model al suedezilor dezvoltat în Marea Britanie

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Brandul deținut de Volvo și de chinezii de la Geely va lansa în următorii doi ani trei noi modele electrice, unul dintre ele fiind Polestar 5. După recentul teaser în care apăreau și celelalte două vehicule, Polestar 3 și 4, scandinavii vin acum cu informații proaspete despre viitorul lor GT cu emisii zero.

Cea mai importantă dintre acestea se referă la grupul motopropulsor electric. Este vorba despre o arhitectură de 800 de volți cu două motoare, care vor livra împreună 884 CP și 900 Nm de cuplu. Sistemul de propulsie este dezvoltat în Suedia și este de așteptat să fie folosit și de alte viitoare modele ale suedezilor.

Din punct de vedere estetic, Polestar 5 se va baza în mare pe conceptul Precept din 2020. Prototipul prezentat la Goodwood Festival of Speed este ușor diferit comparativ cu cel văzut în recentul teaser. Mașina afișează un nou camuflaj, care lasă să se vadă forma blocurilor optice și a prizelor de aer. Farurile și stopurile false vor fi înlocuite pe modelul de producție cu lumini LED.

Modelul GT se bazează pe platformă nouă, realizată din aluminiu. Aceasta va oferi o rigiditate la torsiune superioară celei utilizată de un supercar cu două locuri. Aceasta a fost construită la Warwickshire (Anglia). De altfel, Polestar 5 va fi primul model al scandinavilor dezvoltat integral în Marea Britanie.

CEO-ul mărcii, Thomas Ingenlath, a descris GT-ul cu patru uși drept „un proiect care definește compania”. „Goodwood este locul nostru preferat pentru a ne arăta mașinile într-un mediu entuziast. Designul progresiv al lui Polestar 5, performanța și tehnologia avansată sunt principalele caracteristici ale acestuia”.

Noul Polestar 5 va fi lansat în cursul anului 2024 și îi va avea ca rivali direcți pe Tesla Model S și Porsche Taycan.

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide