Video viral: Un polițist curăță de zăpadă luneta mașinii din față. Reacția șoferului

Autor: George Cristea 15 ian. 2021 Știri auto

O filmare făcută în noaptea de joi spre vineri în Sibiu, cu un polițist care curăță de zăpadă luneta mașinii din față, a strâns în doar câteva ore mii de vizualizări şi a adunat peste 220 de comentarii.

Potrivit legii, șoferii au obligația de a curăța geamurile mașinii de gheață și zăpadă înainte de apleca la drum. Amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este printre cele mai mari din Codul Rutier, putând ajunge la 20 de puncte de amendă (2.900 de lei). Cu toate acestea, există și polițiști care nu pun accent pe pedeapsă, ci pe prevenție, după cum o dovedesc imaginile postate pe pagina de Facebook Poliția Sibiu.

Intră în Galeria FOTO

În imagini se vede cum polițistul coboară din autospecială şi merge la maşina din faţă, oprită la semafor, şi îi şterge luneta. Filmarea a fost făcută în noaptea de joi spre vineri pe o stradă din Sibiu, unde a nins puternic şi s-a circulat cu dificultate. Filmul este însoţit de textul „Iarna nu-i ca vara” şi a fost redistribuit de peste 1.300 de ori şi a atras peste 220 de comentarii în doar câteva ore.

Un polițist curăță de zăpadă luneta mașinii din față. Care a fost reacția șoferului?

Gestul polițistului nu a trecut neobservat, iar numeroși utilizatori ai platformei de socializare au comentat, fie apreciativ fie peiorativ. Pentru că, nu-i așa? – orice ai face, nu poți mulțumi pe toată lumea.

„Şoferul se pare că era îngheţat. Nu a schiţat niciun gest”, a comentat un bărbat. „Aş fi intrat în pământ de ruşine”, spune un altul, în timp ce o femeie i-a felicitat pe poliţişti: „Un gest foarte frumos care ne dovedeşte tuturor că înainte de funcţia pe care o deţineţi nu aţi uitat să fiţi Oameni! Felicitări!”. Dar și „Îi vezi cam rar făcând gesturi de genul când nu sunt filmați, sunt sensibili la camere”, „Trb sa îi dați amendă, aplicați dom-le legea, ăștia nu se învață minte niciodată”, sau „Trebuia amendă, maximă…”. Nu lipsește nici moralizatorul „Felicitări! Dar masca unde ați lăsat-o?” pentru că, desigur.

Desigur, când spunem că gestul nu a trecut neobservat, ne referim doar la postarea din social media. În mod regretabil, șoferul mașinii înmatriculate în județul Alba nu a observat polițistul care i-a curățat luneta de zăpadă. Reacția acestuia a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârșire, cum ar fi spus un clasic.

În urmă cu câteva zile, poliţiştii din Sibiu au fost implicaţi într-o bătaie generală cu bulgări de zăpadă. Incidentul distractiv s-a produs luni seara într-o zonă verde a oraşului Sibiu. Poliţiştii erau în patrulă şi, în loc să-i liniştească pe copiii care se băteau cu zăpadă, au intrat în jocul lor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide