Viitoarea generație BMW Seria 3 va oferi o versiune 100% electrică

Autor: Promotor 09 mai 2022 Știri auto

Viitoarea generație a modelului BMW Seria 3 va avea o versiune complet electrică, aceasta urmând să debuteze în 2025. Viitorul automobil al bavarezilor va fi dezvoltat pe noua platformă tehnică Neue Klasse dedicată exclusiv mașinilor cu emisii zero, care își va face apariția în cursul aceluiași an.

Viitorul Seria 3 electric va folosi o nouă platformă electrică dedicată

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei germane, Oliver Zipse. Acesta a precizat că noua arhitectură se află în plin proces de dezvoltare și este planificată pentru lansare în cel mult trei ani.

Arhitectura va intra în producția de serie la fabrica pe care BMW o deține în Debrecen (Ungaria). „Arhitectura va oferi o nouă generație de propulsie electrică cu mai multă putere, chimie celulară nouă și formate de celule noi”, a mai spus Zipse.

În același timp, Zipse spune că aceasta va juca „un rol crucial” în creșterea vânzărilor de modele electrice pentru producătorul din Munchen. În plus, primul model care va folosi noua arhitectură dedicată vehiculelor electrice va fi viitorul Seria 3.

Constructorul german a introdus deja o versiune cu emisii zero pe actualul sedan Seria 3. Aceasta poartă denumirea i3 și este comercializată exclusiv pe piața din China. Spre deosebire de viitorul Seria 3 electric, i3 folosește aceeași platformă cu actuala generație Seria 3.

BMW Group și-a propus ca în următorii trei ani că crească cifrele de vânzări la vehiculele electrice. Astfel, în fiecare an ar trebui să existe o creștere cu peste 50%. Oficialii gigantului bavarez estimează că vor fi livrate aproximativ două milioane de astfel de mașini până la sfârșitul anului 2025.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide