Viitoarele mașini electrice Aston Martin vor utiliza componente de la Geely

Autor: Adrian Somai 30 iun. 2023 Știri auto

Aston Martin anunța la începutul acestei săptămâni semnarea unui parteneriat strategic cu Lucid Motors în vederea dezvoltării unor modele noi de performanță cu propulsie electrică. Acum aflăm noi informații importante de la conducerea constructorului britanic, viitoarele modele cu zero emisii urmând să utilizeze mai multe componente de la Geely.

Chinezii de la Geely au investit recent o sumă considerabilă în Aston Martin, crescându-și participația până la 17%. Mai exact, este vorba despre o investiție în valoare de 295 de milioane de dolari. Astfel, Geely este la această oră al treilea cel mai mare acționar al producătorului britanic. Potrivit Carscoops, Aston Martin a mai anunțat recent că va reduce numărul de furnizori cu până la 30%, urmărind în acest fel și o scădere a costurilor de producție.

Potrivit celor declarate de Roberto Fedeli, directorul de dezvoltare din cadrul constructorului britanic, Aston Martin va utiliza o serie de componente produse de Geely pentru dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale mărcii. Mai exact, pe această listă se vor regăsi printre altele scaunele și sistemul de climatizare, ambele produse de gigantul asiatic. Prin această mișcare, Aston Martin își propune și ca viitoare modele electrice anunțate să fie disponibile pe piață mai repede.

Aston Martin vrea să dezvolte modele electrice de performanță

Oficialii britanici au anunțat planuri mari în ceea ce privește electrificarea portofoliului, dorindu-și practic dezvoltarea unei noi game de modele cu zero emisii. Totodată, conducerea producătorului britanic a transmis că se va concentra pe dezvoltarea mașinilor electrice de performanță, propunându-și să aibă în oferta sa cele mai dorite modele din acest segment de piață.

Pentru a își pune în aplicare această strategie, britanicii urmează să investească în următorii cinci ani peste 2.5 miliarde de dolari în tranziția către modelele electrice. Britanicii plănuiesc să aducă pe piață primul vehicul electric din portofoliu în 2025. De asemenea, oficialii Aston Martin au mai declarat recent că până în 2026, toate noile sale modele vor avea și o versiune electrificată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide