Parteneriat Aston Martin – Lucid Motors pentru noi modele electrice de performanță

Autor: Adrian Somai 27 iun. 2023 Știri auto

Aston Martin a anunțat la începutul acestei săptămâni semnarea unui parteneriat strategic cu Lucid Motors în vederea dezvoltării unor modele noi de performanță cu propulsie electrică. Constructorul britanic își dorește o adevărată revoluție în acest segment, concentrându-se din ce în ce mai mult în direcția electrificării.

Oficialii britanici anunță planuri mari în ceea ce privește electrificarea portofoliului, dorindu-și practic dezvoltarea unei noi game de modele cu zero emisii. Totodată, conducerea producătorului britanic anunță că se va concentra pe dezvoltarea mașinilor electrice de performanță, propunându-și să aibă în oferta sa cele mai dorite modele din acest segment de piață. Pentru a își pune în aplicare această strategie, britanicii urmează să investească în următorii cinci ani peste 2.5 miliarde de dolari în tranziția către modelele electrice.

În urma înțelegerii dintre Aston Martin și Lucid Motors, compania americană va furniza motoarele pentru viitoarele modele cu zero emisii dezvoltate de britanici. Potrivit negocierilor, constructorul britanic vă oferi celor de la Lucid Motors un pachet de 3.7% din acțiunile companiei. Mai exact, potrivit News.ro, Aston Martin va efectua plăţi în numerar şi va emite 28,4 milioane de noi acţiuni ordinare către Lucid, în valoare totală de aproximativ 232 de milioane de dolari.

Primul model electric Aston Martin va fi lansat în 2025

Britanicii de la Aston Martin plănuiesc să aducă pe piață primul vehicul electric din portofoliu în 2025. De asemenea, oficialii Aston Martin au mai declarat recent că până în 2026, toate noile sale modele vor avea și o versiune electrificată. Mai mult, până în 2030, întreaga gamă de vehicule Aston Martin urmează să fie complet electrică. ”Acum avem doi furnizori de talie mondială care să susţină strategia noastră de electrificare”, a declarat preşedintele executiv şi principalul acţionar al Aston Martin, Lawrence Stroll.

Acordul cu Lucid Motors va oferi ”acces la tehnologia de lider în industrie a Lucid pentru vehiculele sale, inclusiv sistemele de propulsie electrice şi sistemele de baterii”. Până acum, britanicii au colaborat cu Mercedes în această direcție pentru a avea acces la tehnologia de care avea nevoie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide