Viitoarele modele de performanță BMW M3 și M4 ar putea fi electrice

Autor: Adrian Somai 23 iul. 2023 Știri auto

Fanii modelelor de performanță BMW M primesc o veste proastă la sfârșitul acestei săptămâni de la șeful diviziei, Frank van Meel exprimandu-și recent dorința ca viitoarele modele să fie echipate cu sisteme de propulsie electrice. Mai exact, ar fi vorba despre viitoarele generații ale modelelor de performanță M3 și M4. Potrivit Motor1, noile modele de generație nouă ar putea fi lansate în 2027 sau 2028, potrivit celor mai recente informații.

Sigur, electrificarea modelelor de performanță M3 și M4 nu este neapărat o veste proastă, însă deja există numeroase voci care și-au exprimat dezacordul cu privire la această idee. Dacă această dorință a șefului diviziei BMW M va fi pusă în practică în cele din urmă, actualele generații ale lui BMW M3 și BMW M4 ar putea să fie ultimele echipate cu unități de motorizare termice.

Frank van Meel a făcut însă și o precizare extrem de importantă cu această ocazie, spunând că viitoarele modele de generație nouă M3 și M4 vor renunța la motoarele cu ardere internă în favoarea unora electrice doar în cazul în care performanțele se vor dovedi a fi superioare. Ținând cont însă de felul în care evoluează tehnologia în ziua de astăzi, acest lucru nu ar fi deloc exclus, ba chiar din contră.

Noile modele M3 și M4 ar putea fi lansate în 2027 sau 2028

„Logica este foarte ușoară. Următorul M3 sau M4 trebuie să fie mai bun decât cel din prezent. Iar dacă acest lucru poate fi realizat pe cale electrică, atunci este probabil să devină electric. Dacă nu, vom păstra motorul termic. Dar, bineînțeles, încercăm să facem tot ce putem pentru ca cele două modele să fie pur electrice”, a transmis recent șeful diviziei de performanță BMW M, Frank van Meel.

Vestea cu privire la o posibilă viitoare electrificare a modelelor de performanță BMW M nu trebuie să mai ia prin surprindere pe nimeni totuși, tranziția către un viitor electric reprezentând tendința actuală de pe piața auto mondială.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide