Cerere peste așteptări pentru noul M3 Touring. BMW a decis creșterea producției

Autor: Adrian Somai 15 iul. 2023 Știri auto

Festivalul Vitezei de la Goodwood ne aducea anul trecut o surpriză din partea celor de la BMW, și anume noul M3 Touring. Un model îndelung cerut de o bună parte dintre fanii constructorului bavarez, care în cele din urmă a fost prezentat și în țara noastră în această primăvară.

M3 Touring a fost prezentat încă de la bun început ca acea mașină care se poate dovedi a fi bună la toate. Este suficient de rapidă pentru a îi impresiona și pe cei mai pretențioși dintre noi, este capabilă pe șosea și în viraje, oferă un spațiu destul de generos pentru o familie întreagă și este îndeajuns de confortabilă pentru un drum ceva mai lung.

Succesul de care se bucură însă acum M3 Touring i-a luat pe nepregătite pe cei de la BMW, în ciuda faptului că oficialii constructorului german se așteptau ca break-ul de performanță să se transforme rapid într-un model de succes. Astfel, conform Road & Track, BMW s-a văzut nevoită să crească producția acestui model la uzina din Munchen. Chiar și așa însă, cei ce își doresc un M3 Touring trebuie să știe că vor avea de așteptat destul de mult!

Cifre de performanță de top pentru M3 Touring

Break-ul de performanță este echipat cu un motor cu șase cilindri în linie și este disponibil exclusiv în varianta M3 Competition. Unitatea de motorizare este capabilă să livreze 510 cai putere și un cuplu maxim de 650 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii de viteze automată cu opt trepte, în timp ce modelul mai beneficiază și de aportul unui sistem de tracțiune integrală M xDrive.

Așa cum spuneam și mai devreme, M3 Touring nu dezamăgește deloc atunci când vine vorba despre cifrele de performanță, ba chiar din contră. Mai exact, modelul german promite o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în numai 3.6 secunde. Sprintul până la 200 km/h cu plecare de pe loc ar urma să fie realizat în 12.9 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide