Viitorul BMW Seria 4 Cabriolet va avea soft top din pânză

Autor: George Cristea 11 sept. 2020 Știri auto

Viitorul BMW Seria 4 Cabriolet va avea soft top din pânză, după cum arată un patent depus de producătorul bavarez la autoritatea chineză pentru proprietate intelectuală CNIPA.

Intră în Galeria FOTO

BMW a prezentat deja noua generație a Seriei 3 (G20), inclusiv break-ul (G21), dar și coupé-ul Seriei 4 (G22). Două noi variante de caroserie mai sunt așteptate în segmentul D, iar acestea sunt Seria 4 Gran Coupé (G24), precum și Seria 4 Cabriolet (G23).

După cum știm, Seria 4 Cabriolet actuală este prevăzută cu un acoperiș pliabil format din trei secțiuni solide. La data lansării modelului, acoperișurile hard top erau extrem de populare. Între timp, fanii cabrioletelor au descoperit simplitatea și avantajele acoperișului pliabil din pânză.

BMW Seria 4 Cabriolet va avea un soft top din pânză

Potrivit colegilor de la Autoblog Grecia, BMW a descoperit la rândul său avantajele soft top-ului din pânză, mai ales că rivalii de la Mercedes l-au folosit deja cu succes. Un patent depus la autoritatea chineză CNIP (China National Intellectual Property Administration) arată viitorul model al Seriei 4 Cabrio va dispune, la rândul său, de un acoperiș din pânză.

Acoperișul din pânză are avantaje incontestabil față de hardtop, în special în cazul unui model cu pretenții sportive, așa cum este BMW Seria 4. Spre exemplu, este mult mai ușor, ceea ce va permite noului model al Seriei 4 să fie cu circa 50 kg mai ușor decât modelul actual. Desigur, acest lucru nu se va datora în întregime acoperișului, noua platformă contribuind la acest aspect. În plus, acoperișul din pânză asigură coborârea centrului de greutate, ceea ce contribuie la o îmbunătățire a comportamentului dinamic al mașinii.

În afară de acest detaliu și de aspectul distinct, cabrioletul Seriei 4 nu ar trebui să fie diferit de BMW Seria 4 Coupé. Așteptăm, astfel, aceleași motorizări și tehnologii. Desigur, ranforsarea montanților parbrizului ar trebui să ducă la o creștere a masei față de coupé, cu modificări corespunzătoare ale suspensiei pentru a păstra caracterul dinamic al Seriei 4.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide