BMW Seria 4 Coupe a intrat în producție la uzina din Bavaria

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2020 Știri auto

Începând din data de întâi iulie, cinci modele BMW au intrat în producția de serie. Prima noutate: BMW Seria 4 Coupe. În același timp, la fabrică de la Dingolfing, Germania vor fi construite modelele revizuite precum BMW Seria 5 Sedan, BMW M5, BMW Seria 5 Touring și BMW Seria 6 Gran Turismo.

„Pentru începerea simultană a producției celor cinci modele este necesară o planificare precisă și o concentrare maximă în întreaga fabrică. În ciuda întreruperii producției şi a repornirii într-un singur schimb din cauza crizei coronavirusului, am reușit să lansăm noile BMW Seria 4 Coupe, BMW Seria 5 și BMW Seria 6 Gran Turismo la timp și în condiții de calitate maximă”, a declarat Christoph Schröder, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing.

Noul BMW Seria 4 dispune de o construcție inteligentă

Cel mai puternic model va fi BMW M440i xDrive Coupe. Dispune de un motor pe benzină, cu şase cilindri în linie, ce dezvoltă 374 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,5 secunde.

Intră în GALERIA FOTO

În plus, la lansarea pe piață în octombrie 2020, vor fi disponibile alte două motoare pe benzină, cu patru cilindri, şi un motor diesel cu patru cilindri. Din martie 2021, modelul va putea fi echipat şi cu două motoare diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie.

Noul BMW Seria 4 Coupe este echipat standard cu sticlă cu izolare acustică pentru parbriz. Lansarea pe piaţa mondială, inclusiv România, va începe în luna octombrie 2020.

Update pentru BMW Seria 5

BMW 530e Sedan este echipat acum cu cea mai recentă generație de celule de baterii, astfel că permite o autonomie pur electrică de 62-67 de kilometri. Din toamna va fi disponibilă și o variantă plug-in hybrid a modelului BMW Seria 5 Touring; de asemenea, BMW 545e xDrive Sedan își va sărbători premiera ca plug-in hybrid cu motor pe benzină, cu șase cilindri. Din noiembrie 2020, numai gama BMW Seria 5 va oferi cinci variante de model electrificate.

BMW iNEXT, care va fi fabricat din 2021, va fi primul model complet electric produs la Dingolfing.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide