Viitorul concept Renault alimentat cu hidrogen va fi reciclabil în proporție de 95% (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 14 mai 2022 Știri auto

Francezii de la Renault anunță că viitorul lor concept alimentat cu hidrogen va fi fabricat în proporție de 70% din materiale reciclabile. În aceste condiții, automobilul va fi 95% reciclabil. Debutul oficial al prototipului a fost fixat pentru data de 19 mai.

Noul concept Renault va fi dezvăluit pe 19 mai

Producătorul francez de automobile a dat publicității un video-teaser cu viitorul concept alimentat cu hidrogen. Potrivit informațiilor furnizate de Renault, vehiculul va fi fabricat din materiale reciclabile în proporție de 70%.

În acest fel, acesta va fi 95% reciclabil. Cu noul concept, care nu a fost încă denumit, francezii vor să „schimbe modul în care mașinile vor fi fabricate” pentru un viitor mai durabil.

Reprezentanții Renault nu au publicat nici un detaliu referitor la viitorul loc concept. Singurul lucru pe care îl știm în acest moment este că va fi alimentat cu hidrogen.

În schimb, video-teaserul ne dezvăluie interiorul hi-tech al prototipului. Se pot observa nu mai puțin de patru ecrane individuale poziționate în față și în centru pe planșa de bord. De asemenea, mașina va dispune de iluminare ambientală.

Deocamdată, nu se știe dacă acest concept va prefigura un viitor model de serie. Acesta va fi mai degrabă o demonstrație tehnologică a celor de la Renault și ar putea anunța un nou limbaj de design.

Există voci care susțin ideea că acesta va sta la baza urmașului legendarului model Renault 4. Acesta va fi 100% electric și și-ar putea face debutul în 2025. Premiera mondială a acestui nou concept-car al constructorului din Hexagon va avea loc pe 19 mai, la Paris.

Sursa: Renault

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide