Viitorul concept Renault alimentat cu hidrogen va fi dezvăluit pe 19 mai

Autor: Mihai Morcovescu 16 apr. 2022 Știri auto

Producătorul francez Renault a dat publicității o imagine-teaser cu un nou concept-car care va fi alimentat cu hidrogen. Potrivit informațiilor furnizate de oficialii mărcii, automobilul va fi dezvăluit pe data de 19 mai, în cadrul unui eveniment organizat la Paris.

Noul concept ar putea fi un hatchback sau un crossover

În vara anului trecut, Renault anunța că va lansa până în 2025 zece modele electrice complet noi. Șapte dintre acestea ar urma să fie construite sub logo-ul „rombului”.

Francezii și-au propus ca 65% din totalul vânzărilor europene să fie reprezentate de vehicule cu emisii zero sau electrificate în următorii trei ani. De asemenea, ei vor ca până în 2030 să dețină un portofoliu format în întregime din automobile electrice.

Un prim pas în această direcție a fost făcut în luna februarie. Reprezentanții mărcii din Boulogne-Billancourt anunțau că în primăvara acestui an vor lansa un nou concept-car alimentat cu hidrogen.

Acum, producătorul din Hexagon a publicat o nouă imagine-teaser cu prototipul-surpriză. Acesta a fost proiectat sub conducerea directă a directorului de design Gilles Vidal. Oficialii Renault nu au oferit alte detalii, însă au precizat că noul concept va fi prezentat pe data de 19 mai, în cadrul evenimenului „Changenow 2002”.

În timp ce primul teaser a fost cumva revelator, noua fotografie postată de Renault dezvăluie ceea ce pare a fi o mică parte din montantul B. Se poate vedea nou emblemă Renault iluminată și o vopsea personalizată. Este vorba despre o nuanță cameleon, care își schimbă tenta din albastru, în verde și violet.

Deocamdată nu se știe tipul de caroserie al conceptului. Este posibil ca acesta să fie un hatchback la fel ca modelul Renault 5. De asemenea, nu este exclusă nici varianta unui SUV subcompact ca Megane E-Tech.

Sursa: Renault

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide