Viitorul Fiat 500X va crește în dimensiuni și se va transforma într-un SUV compact

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

500X este la această oră unul dintre cele mai longevive modele din portofoliul Fiat, fiind prezentat pentru prima dată tocmai în anul 2014. Fiat 500X are la bază încă vechea platformă FCA Small Wide și a primit de-a lungul timpului câteva actualizări, cea mai importantă fiind reprezentată de facelift-ul prezentat în 2018. Totuși, 500X are nevoie de o schimbare majoră dacă vrea să mai atragă atenția clienților de pe actuala piață auto.

Ultimele informații apărute în presa de specialitate sugerează faptul că Fiat se pregătește pentru lansarea unei noi generații a lui 500X. Potrivit zvonurilor, dimensiunile lui 500X vor crește destul de mult, ceea ce înseamnă că am putea spune chiar că modelul se va transforma practic într-un SUV compact. În prezent, 500X are o lungime de 4.248 de mm, însă se crede că viitoarele modele vor crește în lungime până la 4.400 de mm.

SUV-urile compacte înregistrează cifre de vânzări excelente pe piața auto a ultimilor ani, clienții arătând un interes crescut pentru acest segment în continuare. Astfel, strategia celor de la Fiat în ceea ce privește viitorul lui 500X este de înțeles! Potrivit informațiilor apărute până la această oră, viitorul 500X va fi bazat pe o evoluție a platformei Stellantis CMP sau eCMP.

Ce surprize mai pregătește Fiat pentru viitorul 500X

La nivel estetic, cel mai probabil, viitorul Fiat 500X va păstra aceleași linii retro și fluide inspirate de la vechiul 500. La nivelul habitaclului, mai mult ca sigur vom avea un nou 500X cu un spațiu interior mult mai generos, în special pentru pasagerii din spate. De asemenea, este de așteptat și un portbagaj ceva mai încăpător. Bineînțeles, Fiat va pregăti foarte probabil un nou sistem multimedia și mai multe sisteme de asistență de ultimă generație.

La capitolul tehnic, este de așteptat ca viitoarea generație 500X să primească mai multe unități de motorizare electrificate și poate chiar o versiune complet electrică. Mai multe detalii vom afla însă pe parcursul anului viitor, tot atunci urmând să și fie lansată această nouă generație a lui 500X.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide