Viitorul sedan electric BMW i7 a ajuns în faza testelor acustice (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 27 feb. 2022 Știri auto

BMW a publicat imagini din timpul unor teste acustice la care au fost supuse prototipuri pre-serie ale viitorului sedan electric i7. Aceste teste au loc la Centrul de Cercetare şi Inovaţie (FIZ) din München și au ca scop depistarea și eliminarea zgomotelor deranjante pentru pasageri.

BMW va elimina orice zgomot deranjant de pe noul i7

Producătorul german de automobile va lansa în cursul acestui an unul dintre cele mai așteptate modele electrice. Este vorba despre noul sedan electric i7, în fapt versiunea cu zero emisii a limuzinei Seria 7. Până atunci, nemții pun la punct și cele mai mici detalii, între care și izolația fonică a mașinii.

Bavarezii vor să ofere clienților cel mai confortabil automobil pe care l-au construit vreodată. De aceea, ei vor să se asigure că habitaclul va fi o zonă liniștită.

Pentru asta, inginerii germani au examinat potențialele surse de zgomot. Zgomotele deranjante identificate în timpul testelor au fost înregistrate și apoi recreate în laborator. În acest fel, au putut fi eliminate selectiv.

La Centrul de Cercetare și Inovație (FIZ) din München inginerii de testare și de dezvoltare analizează toate emisiile acustice ale lui i7. Sunt verificate în detaliu zgomotul de motor și cel de rulare, precum și protecția acustică a pietonilor.

Cei de la BMW analizează inclusiv acustica motorului electric și pe cea a instalației de climatizare și de ventilație. Aceste verificări se fac mai ales la temperaturi extreme, foarte scăzute, respectiv foarte ridicate.

Luate împreună, aceste măsuri permit ca noul i7 să realizeze o decuplare acustică eficientă pe o gamă largă de frecvenţe. Astfel, pasagerii vor beneficia de un confort acustic maxim în interior. Ei se vor bucura de acustica puternic emoţională a sistemului BMW IconicSounds Electric, care este dezvoltat în colaborare cu celebrul compozitor german Hans Florian Zimmer.

Anvelope cu spumă pentru minimizarea zgomotului la rulare

Astfel, pasagerii din i7 vor fi feriți de orice zgomote ce pot deveni deranjante. Soluția tehnică o reprezintă niște amortizoare de sunet care vor fi integrate în ornamentele montanților, în scaune și în căptușeala plafonului. De asemenea, sticla din care sunt realizate geamurile va avea la rândul ei un rol esențial în insonorizarea habitaclului.

Nu în ultimul rând, anvelopele cu care va fi „încălțat” noul i7 vor dispune la interior de un absorbant din spumă pentru minimizarea zgomotului și a vibrațiilor. În plus, pasajele roților vor integra aceleași amortizoare de zgomot pentru a reduce zgomotul la rulare.

Noul sedan electric BMW i7 își va face debutul în cursul anului curent.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide