Cum se va numi viitorul SUV de la Volkswagen? Românii îl vor vedea doar în poze

Autor: David Andrei 17 sept. 2020 Știri auto

Volkswagen mai lansează un SUV. Va fi mai mic decât Tiguan și va sta departe de piața europeană. Pentru început, doar americanii se vor bucura de crossover-ul cu nume misterios.

GALERIE FOTO

Volkswagen a decis numele noului său SUV, pe care îl va lansa pe piața nord-americană. Acesta se va numi Taos. Nemții susțin că va fi un model cu un raport calitate-preț excepțional și consum extrem de redus. Acesta va fi echipat cu sistem multimedia dezvoltat de companie și cu sisteme de asistență de ultimă oră.

Volkswagen Taos va fi dezvăluit pe 13 octombrie.

Ce este Taos și de ce a ales Volkswagen acest nume pentru viitorul său SUV?

Taos este numele unui oraș din statul american New Mexico, cu o istorie de peste 400 de ani. 6.000 de locuitori numără localitatea aflată în Munții Sangre de Cristo, renumită pentru pistele sale de schi și pentru peisajele spectaculoase.

Taos este și orașul natal al celui care a scris lucrarea “How To Keep Your Volkswagen Alive: A Manual of Step-by-Step Procedures for the Compleat Idiot” (“Cum să-ți ții Volkswagen-ul în viață: un manual cu proceduri pas cu pas pentru idioți”), publicat în 1969. Sunt mii de fani ai “manualului”, posesori de modele Volkswagen, care susțin că lucrarea i-a ajutat.

“Anunțăm cu bucurie numele celui mai nou membru al familiei Volkswagen. Era important pentru noi să alegem un nume care să întruchipeze atât personalitatea mașinii, așa că denumirea acestui oraș s-a potrivit perfect. Este un oraș mic care oferă multe opțiuni de distracție, care presupun atât activități în aer liber, cât și artistice”, spune Hein Schafer, vicepreședinte Volkswagen America, responsabil cu marketing-ul.

Și primarul din Taos a aflat de alegerea celor de la Volkswagen. “Ne bucurăm că au ales numele viitorului SUV fiind inspirați de orașul nostru. Este o șansă uriașă pentru comunitatea noastră, care are acum ocazia să-și facă cunoscute istoria și cultura alături de noul SUV Volkswagen”, speră Dan Barrone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide