Primul model Alfa Romeo „full electric” sosește în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 05 nov. 2021 Știri auto

Oficialii de la Alfa Romeo au anunțat că primul lor autovehicul 100% electric ar urma să fie lansat în anul 2024. Viitoarea gamă de modele cu zero emisii ale constructorului din Torino ar putea primi și versiuni de performanță purtând logo-ul Quadrifoglio.

Actualul șef al companiei deținută de Stellantis, Jean-Philippe Imparato, cel care a fost mulți ani CEO-ul de la Peugeot, a anunțat că până în 2026 Alfa Romeo va lansa câte un nou model pe an. Începând cu 2027, gama de modele a italienilor va fi în întregime electrificată.

Alfa Romeo are în plan și vehicule autonome

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio facelift si Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio facelift (9)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din cauza vânzărilor modeste din ultimii ani, marca Alfa Romeo a fost inclusă într-un plan de revitalizare. Astfel, gama din care acum fac parte modelele Giulia și Stelvio (foto, în versiunile Quadrifoglio), va primi anul viitor un nou membru. Este vorba despre SUV-ul Tonale, a cărui lansare a fost amânată pentru luna martie 2022 ca urmare a crizei semiconductorilor.

În 2023 și 2024 vor mai fi lansate și alte modele noi, între acestea numărându-se și mult așteptatul SUV mini Brennero. Noile vehicule vor fi construite pe platforma tehnică STLA Large dezvoltată de grupul Stellantis.

În ceea ce privește posibilitatea ca viitoarele modele Alfa Romeo „full electric” să aibă și versiuni de performanță Quadrifoglio, Jean-Philippe Imparato a explicat că această posibilitate va fi studiată pentru fiecare model în parte pentru a vedea dacă va fi în concordanță deplină cu mesajul pe care vor să-l transmită italienii. ”Dacă  vom considera inoportună o versiune de performanță, atunci nu vom produce o versiune Quadrifoglio”, a declarat Imparato.

De asemenea, producătorul italian are în vedere și un plan valabil pentru intervalul 2025-2030. Acesta prevede producerea altor modele, inclusiv a unor vehicule autonome, dar depinde în mare măsură de succesul planului ce se va întinde până în 2025.

Sursa: Autocar.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide